JEDINI SNIMAK SRPSKOG MASOVNOG UBICE IZ LUDNICE Nikola počinio masakr, pa priznao: NJE MI NIJE ŽAO! Vadila je oči psima i mačkama
Foto: Printskrin Tik Tok

zastrašujuće

JEDINI SNIMAK SRPSKOG MASOVNOG UBICE IZ LUDNICE Nikola počinio masakr, pa priznao: NJE MI NIJE ŽAO! Vadila je oči psima i mačkama

Crna Hronika -

Verovanje da je meta vlaške magije bio je povod da 27. jula 2007. godine gastarbajter iz Austrije, Nikola Radosavljević pretuče svoju suprugu, a potom krene u svoj krvavi pohod u Jabukovcu u kojem je zavio šest kuća zavio u crno i ubio devet osoba.

Kobnog dana, Radosavljević je fizički nasrnuo na svoju suprugu, a zatim skočio u bunar u nameri da se ubije. Međutim, iz bunara ga je izvukao komšija koji mu je spasio život. Tada je Radosavljević krenuo u svoj krvavi pohod.

Radosavljević je ubio Draginju (55) i njenog supruga Branislava Borongića (57), Dragana Đorđevića (22) i njegovog oca Veljka i baku Marinu, Branislava Badejevića (31), Srđana Badžikića (15), Jelicu Banković (37) i Aniku Čogić (62).

Radosavljević je uhapšen na seoskom groblju, dan nakon masovnog ubistva gde je pokušao da izvrši samoubistvo. Kako su tada pisali mediji, policajci su ga tokom hapšenja pitali da li zna šta je uradio, međutim on je tada unezvereno odgovorio: "Ne znam ništa, ne znam ništa!".

Prema rečima komšija koji su ranije pričali za medije, ovaj masakr je zauvek promenio život u selu, a većina porodica čiji su članovi bile žrtve pomahnitalog gastarbajtera, više ne žive u selu.

- Ovde i dalje živi Ljubinka Badejević. Nikola joj je ubio sina, danas je plakala za njim na ulici... Jutros sam bila sa njom. Ja to ne mogu da opišem, šta je to. Od tada više ništa nije isto ovde. Ostala je pustoš. Svi su pobegli odavde. Ko god je mogao je otišao jer od tada se sve promenilo. Ljudi su bili u strahu, tuga na sve strane, žalost. Ko će to da trpi... To je i danas tako, a posebno na dan kada se sve desilo. Nikada to nećemo zaboraviti, to je bio užas, a posebno za te porodice koje su ostale bez dece, roditelja - rekla je žiteljka Jabukovca.

Smešten na psihijatriju

Radosavljević je 2008. godine prebačen u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti "Gornja Toponica" u kojoj se i dalje nalazi i gde prima terapiju pod kontrolom i nadzorom lekara.

Jabukovac, Masakr, Nikola Radosavljević, Jabukovac 2007
foto: Youtube Printscreen

Snimljen dokumentarac o njemu

Tokom boravka u Specijalnoj bolnici on je za jedan dokumentarac dao šokantnu izjavu novinaru.

U delu svoje stravične ispovesti koji je na videu pod jakim sedativima, dok leži u bolničkoj postelji kaže da mu je žao što je ubio sav komšiluk, ali da mu nije žao samo jedne žene koju je ubio, a koja se, prema njegovim rečima, bavila crnom - vlaškom magijom.

Razgovor za dokumentarac je tekao ovako:

Novinar: Da li imaš nešto protiv što te snimamo?

Nikola: Nemam ništa protiv.

Novinar: Da li se sećaš onoga što se dogodilo letos?

Nikola: Sećam se.

Novinar: Kako je bilo?

Nikola: Nije bilo... Teško je bilo... Ubio sam sedam ljudi.

Novinar: Da li ti je žao što se to desilo?

Nikola: Žao mi je, žao mi je... Dođe mi da plačem za ljudima koje sam ubio ni krive ni dužne (počinje da plače). Ubio sam komšiju sa kojim sam lepo živeo...

Novinar: A šta ako ne postoji crna magija? Da li si razmišljao o tome?

Nikola: Postoji crna magija. Siguran sam. Koliko sam samo puta platio da (nerazumljivo priča)... Koliko para sam bacio... 7.000 evra sam dao za crnu magiju da mi se skine.

Novinar: Kako prave tu magiju?

Nikola: Ne znam kako prave. Ali ima tamo kod nas u selu žena... Skupljaju crne mačke i kerove i vade im oči. I sa tim radi, ali kako radi, ja ne znam. To je bila crna magija.

Novinar: Da li je sada prošlo? Nema više magije?

Nikola: Nema više, pošto sam ubio... (nerazumljivo). Možda ćerka više neće moći da napravi.

Novinar: I nije ti žao što si ubio?

Nikola: Za nju mi nije žao.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track