"ČITAM, GLEDAM SERIJE, DOBILI SMO SINA": U sudu izvedene poruke sa Skaja, Darko Šarić se javio za reč: OVE PORUKE SU FATAMORGANA
Foto: Nemanja Nikolić

"ČITAM, GLEDAM SERIJE, DOBILI SMO SINA": U sudu izvedene poruke sa Skaja, Darko Šarić se javio za reč: OVE PORUKE SU FATAMORGANA

Crna Hronika -

Suđenje Darku Šariću koji je optužen da je u vreme dok je boravio u pritvoru Specijalnog suda zbog šverca kokaina organizovao kriminalnu grupu koja je imala za cilj diskreditaciju i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića, nastavljeno je izvođenjem presretnutih Skaj poruka za koje tužilaštvo tvrdi da su ih slala braća Šarić i ostali optuženi.

U poruci poslatoj 17. aprila 2020. naodi se:

"Ništa brate moj. što se toga tiče sve je dobro, za 20 dana otrpilike bi trebalo. Ja ništa čitam, slabo telf i pogledam i uglavnom serije. Zabranili nam da nam donose hranu mater im je...m, svaki dan nešto stežu i skratili i šetnju za pola sata".

1 / 8 Foto: Nemanja Nikolić

U drugoj poruci, koja je izazvala polemiku u sudnici od 11. maja iste godine u 17.18 sati piše:

"Porodila se Trh sve je u redu, dobili smo sina"!

Za reč su se javili branioci Darka Šarića, advokati Dalibor Katančević i Marko Janković koji su zatražili od tužilaštva da dostavi dokaz da je server sa Skaj porukama zaista zapljenjen, tvrdeći da za to ne postoji nikakav dokaz i da su oni samo dobili tabele sa porukama. Naveli su i da prema naredbi francuskog suda privatne poruke ne mogu da budu korišćene kao dokaz a da je rođenje nečijeg deteta privatna prepiska.

"I za ovu poruku imam da primetim da je u 17.18 neko dobio sina, neko dete jeste rođeno, ali ne znam šta tužilaštvo dokazuje ovom porukom. Ako je vezano za našeg branjenika, dostavili smo izvod iz matične knjige rođenih da je dete Darka Šarića rođeno 11. maja 2020., ali 32 minuta posle slanja ove poruke", naveo je Janković, na šta se javio tužilac i kao i na prethodnom suđenju rekao da je "vreme po griniču" .

1 / 14 Foto: Nemanja Nikolić

Za reč se javio i Darko Šarić koji je kao i njegovi advokati uputio molbu tužilaštvu da odbrani dostavi dokaz da je Francuska zaplenila server.

"Samo da zamolim tužioca, da nam da neki dokaz, da nam pokaže taj zaplenjeni server. Ipak ste vi autoritet, insitucija, kako mi da dokažemo da nije zaplenjen i da ne postoji. Imamo valjda pravo da vidimo ako je nešto zaplenjeno, taj server je fatamorgana", rekao je optuženi Darko Šarić.

Potom su izvedene poruke u kojima dva sagovornika pričaju o porodici i deci:

"Treba tako majku da zoveš svaki dan, jer je sama i tako sa unucima da priča".

"Ja zovem sve i majku i decu i snajke".

"N liči na Bilija kad je bio beba skoro isti".

"To i L sama kaže da je isti mi".

Inače, kako je Kurir pisao, Duško Šarić koji je obuhvaćen optužnicom i tereti se da je bio član kriminalne grupe sa zaduženjem da čuva novac i raspoređuje ga drugim članovima grupe, danas je prvi put došao sa slobode u sud, pošto mu je pre 10 dana sudsko veće odredilo kućni pritvor sa nanogicom.

Suđenje se nastavlja sutra.

Bonus video:

00:24

Duško Šarić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track