MONSTRUM OMAMIO JELENU, PA JE UBIO MOTKOM: Najnovija saznanja u potrazi za ubicom

Otkrivamo

MONSTRUM OMAMIO JELENU, PA JE UBIO MOTKOM: Najnovija saznanja u potrazi za ubicom

Crna Hronika -

MUČKI ZLOČIN: Ubica s leđa prišao pevačici, stavio joj preko lica maramicu natopljenu hloroformom, a kad je izgubila svest, dokrajčio ju je udarcima u glavu i bacio u kanal

BEOGRAD - Jelena Krsmanović Marjanović (33) iz Borče najpre je omamljena nekim jakim sredstvom, pa onda ubijena, najverovatnije motkom, otkriva Kurir.Takođe saznajemo da je Jelena u početku pokušala da pruži otpor napadaču, ali ga nije grebala, već udarala stisnutih šaka, pa zbog toga ispod njenih noktiju nisu nađeni tragovi ubice.

OnesvešćenaTokom istrage pevačicinog ubistva, koje se dogodilo 2. aprila na nasipu u naselju Crvenka kod Borče, policija je došla do novih saznanja, čime su potvrđene sumnje da je zločin dugo pripreman.- Pretpostavljamo da je ubica znao kada će Jelena proći nasipom. Sačekao je pogodan trenutak i prišao joj s leđa. Imao je kod sebe već pripremljenu krpu ili maramicu natopljenu nekim sredstvom za omamljivanje, verovatno hloroformom. Stavio joj je na lice, preko nosa, i pokušao da joj to ugura u usta. Šokirana i preplašena, devojka se otimala i pesnicama pokušavala da se odbrani. Međutim, rastvor je počeo da deluje i ona je gubila dah - kaže sagovornik iz istrage i dodaje:- Pala je na zemlju, a napadač je uzeo motku ili neki drugi tupi predmet koji je poneo i udarao je dok joj nije polomio lobanju. Potom ju je odvukao s nasipa do kanala. Moguće je da je u tom periodu Jelena još bila živa, ali bez svesti, i da se nagutala vode, što je ubrzalo smrt.

Naš izvor dodaje da je ubica sredstvom za omamljivanje olakšao ostvarenje paklenog plana.- Kako se sumnja da su u zločin umešane i neke osobe bliske žrtvi, moguće je da napadač nije želeo da rizikuje da ga Jelena prepozna, a takođe ju je privremeno onesposobio kako bi je lakše dokrajčio, što je i učinio serijom udaraca tim predmetom u glavu. Prilikom te borbe pronađen je njen pramen kose, patika i šnala za kosu. Još uvek se traga za predmetom kojim je ubijena. S obzirom na to da je kanal u kojem je nađeno telo isušen i da taj predmet nije nađen, moguće je da je bačen u obližnju močvaru, koja je rukavac Dunava. Ovih dana otežan je nastavak istrage zbog obilnih kiša koje će sprati neke tragove - priča Kurirov izvor.Ova saznanja nadovezuju se i na jučerašnje, o kojima je Kurir pisao - da je policijski pas nanjušio trag ubice.Kuma vozi karavan- Sasvim je moguće da je ubica, nakon što je nasmrt pretukao Jelenu i bacio telo u kanal, prešao preko obližnje njive i došao do glavnog puta, gde ga je čekao prevoz ili saučesnik. Specijalno obučeni pas je najpre pronašao mesto gde je bačena Jelena jer su mu dali njenu gumicu za kosu, a potom se otrgao inspektorima i trčao po njivi do puta, gde je stao i nije hteo da se pomeri. Tada je bilo jasno da se tu gubi trag ubici - kaže naš sagovornik.U medijima je objavljena informacija da policija traga za plavim karavanom, koji je navodno primećen u vreme ubistva. Utvrđeno je da dva plava karavana zapravo voze komšinica porodice Marjanović, kao i jedan od njihovih kumova.

Brisani prostor na nasipuNE ČUJE SE NI KORAKPolicajci koji su šetali nasipom na kojem je napadnuta i ubijena Jelena kažu da je gotovo nemoguće čuti dolazak neke osobe.- To je brisani prostor, ovde uglavnom duva jak vetar. Zanimljivo je da se dolazak neke osobe uopšte ne čuje niti se primeti dok vam sasvim ne priđe. Kolegu koji mi je prilazio s leđa čuo sam tek kad je bio korak iza mene. Moguće je da Jelena nije čula ko joj prilazi i da je napadač to iskoristio jer je velika čistina - kaže naš sagovornik.

Boža SpasićAKO JE OMAMLJENA, KORIŠĆEN JE HLOROFORMBoža Spasić, bivši operativac DB, kaže da, ukoliko je Jelena bila omamljena, za to je najverovatnije korišćen hloroform:- To je sredstvo koje se koristi tokom operacija i nije štetno za ljudski organizam. Ako je devojka poznavala počinioca, verovatno je neko od njih stavio hloroform na maramicu. Ona bi odmah po prislanjanju maramice na nos izgubila svest. Nakon toga bi se verovatno probudila. Ili su hteli da je otmu, kako bi je lakše ubacili u neki automobil i ubili, ili su hteli da ne vidi nekog ko joj prilazi. To bi ukazalo da je sve planirano.

Psi tragačiDRAGOCENI U ISTRAGAMA* Psi tragači koriste se za otkrivanje i praćenje tragova mirisa još od davnina, i to je najstarija upotreba ovih životinja* Služe za identifikaciju osoba čiji je trag, otkrivanje i praćenje pravca bekstva, pronalaženje leševa, pronalaženje predmeta* Ovi službeni psi od velike su pomoći prilikom potrage za diverzantsko-terorističkim grupama u terenskim uslovima

Detalji istrageNOVA SAZNANJA* Ubica omamio Jelenu, pa je ubio motkom* Pas koji je našao Jelenino telo trčao do glavnog puta* Svedoci tvrde da su se Jelena i Zoran svađali u kolima pored nasipa* Za Jelenom pre ubistva krenuli muškarci na biciklima* Motka kojom je ubijena pevačica bačena u Dunav* Snimak kamera iz autobusa i izjave članova Jelenine porodice nisu se poklopili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track