TUŽILAŠTVO CRNE GORE: Uhapšeni Srbi planirali da uhapse Đukanovića
Foto: Fonet/AP

TUŽILAŠTVO CRNE GORE: Uhapšeni Srbi planirali da uhapse Đukanovića

Crna Hronika -

PODGORICA - Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović saopštio je da je tokom noći uhapšeno 20 državljana Srbije, osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam. Tu informaciju je potvrdilo i Tužilaštvo.

Prema saznanjima "Vijesti", među uhapšenima je Bratislav Dikić, bivši šef srpske žandarmerije.

"Osnovano se sumnja da je početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirana kriminalna organizacija, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori. Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vrijeme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene gradjane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namerom da proglase izbornu pobedu određenih političkih partija.

Takođe se sumnja da je plan kriminalne organizacije bilo lišavanje slobode Premijera Crne Gore. S ciljem realizacije navedenog plana organizator grupe, B.D., juče je u ranim jutarnjim časovima došao u Crnu Goru sa namjerom dalje realizacije kriminalnog plana i komandovanja naoružanim licima u namjeri da zauzmu Skupštinu Crne Gore i druge državne institucije. Osumnjičeni su, prema dobijenim uputstvima i kriminalnom planu, privatnim vozilima došli u Podgoricu, gdje su se radi nastavka realizacije kriminalnog plana rasporedili u najmanje tri grupe. Članovi kriminalne organizacije dobijali su uputstva da raspodijele unaprijed pripremljeno oružje radi dalje realizacije kriminalnog plana.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilastva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja i Uprave policije lišili su slobode organizatora i članove ove kriminalne organizacije u trenutku kada su pošli da provjere unaprijed pripremljeno skriveno skladište i dopremljeno oružje i municiju. U toku postupka utvrđeno je da su kriminalnu organizaciju, osim lica koja su lišena slobode, činila i lica na čijoj se identifikaciji i lišavanju slobode intenzivno radi", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Uhapšeni su B.D. (46), K.H. (39), V.B. (21), N.Đ. (21), S.V. (25), G.K. (17), B.K. (40), L.Đ. (18), B.M. (61), M.D.(59), D.M. (40), S.Đ. (52), A.Č. (33), A.A. (42), N.Đ. (34), S.Ć. (37), D.S. (32), M.A. (26), I.M. (36) i P.A. (39) Direktor Uprave policije Slavko Stojanović rekao je za RTCG uhapšena grupa od 20 osoba.

(Vijesti)

CRNOGORSKI MINISTAR POLICIJE: Nisam dobio nijednu informaciju o hapšenju

DEMOKRATSKI FRONT: Nemamo nikakve veze sa Dikićem, on je drug Veljovića i Popovića

VUČIĆ O DIKIĆU: Ne znam zbog čega je uhapšen, čudan je dan kad se to događa

MINISTAR STEFANOVIĆ: Srpska policija nema nikakve veze sa hapšenjem Dikića

POLICIJSKA AKCIJA U CRNOJ GORI: Uhapšen Bratislav Dikić?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track