Đoković: Impresivan osećaj

Šampion posle pobede

Đoković: Impresivan osećaj

Tenis -

Poseban je osećaj kada prvi izaćete na travnati tepih terena sa takvom tradicijom, rekao je Novak.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković odbranu titule na Vimbldonu počeo je današnjom pobedom u prvom kolu nad Špancem Huanom Karlosom Fererom - 6:3, 6:3, 6:1.

Đoković je bez problema savladao nekada najboljeg tenisera sveta, a za to mu je bilo potrebno nešto više od 90 minuta. Prvi nosilac na Vimbldonu odigrao je sjajan meč u kojem su mu gotovo svi elementi igre bili na visokom nivou.

"Bilo je ovo neverovatno iskustvo za mene. Izašao sam prvi put na teren na kom sam pre godinu dana napravio najveći uspeh u karijeri. Poseban je osećaj kada prvi izaćete na travnati tepih terena sa takvom tradicijom. Zaista sam impresioniran", rekao je Novak.

On smatra da je način na koji je ušao u meč potpuno razumljiv.

"Nikada nije lako igrati prvi meč. Uz to ne zaboravite da je Ferero bio najbolji igrač sveta. Prva dva seta su bila teška. Bio sam nervozan jer je ovo moj prvi meč na travi posle pauze od nekoliko sedmica. Uzbuđen sam bio, ali osećao sam se sjajno na terenu" dodao je branilac titule na Vimbldionu.

Đokovićev protivnik u drugom kolu biće pobednik meča Rajan Herison (SAD) - Jen Sun Lu (Kineski Tajpeh). Srpski teniser je protiv obojice do sada igrao po jednom i nije doživeo poraz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track