DOKUMENT IZ BANKE: Faksimil povezao Miškovića i Šarića?!

Pomak u istrazi

DOKUMENT IZ BANKE: Faksimil povezao Miškovića i Šarića?!

Crna Hronika -
Na osnovu dokumenta koji se odnosi na transakciju između firme "Fajnenšel ejndžels" iz SAD, pod kontrolom Šarića i firme "Grejt investments korporejšen" iz Limasola, pod kontrolom Miškovića, pokrenuta je istraga o eventualnoj saradnji nekada najmoćnijeg srpskog biznismena i odbeglog narko-bosa

BEOGRAD - Na osnovu dokumenta o transakciji novca između kompanija pod kontrolom Darka Šarića i Miroslava Miškovića, koji je policija pronašla u kontroli "Metals banke", pokrenuta je istragu o eventualnoj saradnji nekada najmoćnijeg srpskog biznismena i odbeglog narko-bosa.Dokument se odnosi na transakciju između firme "Fajnenšel ejndžels" iz SAD, pod kontrolom Šarića i firme "Grejt investments korporejšen" iz Limasola, pod kontrolom Miškovića.Policija je i ranije sumnjala da Mišković i Šarić međusobno posluju, ali se to poslovanje, kako se pretpostavljalo, obavljalo preko sina Miroslava Miškovića, Marka.

"Šarić je Marku Miškoviću pozajmio pet miliona evra u gotovini i taj novac mu je kasnije 2009. godine vraćen preko računa. Tako je 3.000.200 evra transferisano sa računa firme "Grejt investments korporejšen", Limasol, na račun kompanije pod kontrolom Šarića, "Fajnenšel ejndžels". Osim ove transakcije, obavljena je još jedna od dva miliona evra, a tim novcem su, navodno, plaćene konsalting usluge za ispitivanje tržišta u Crnoj Gori", navodi izvor iz MUP Srbije.

Direktorka Miškovićeve firme "Hemslejd" sa Kipra Tatjana Jeronimides dala je nalog i za isplatu pomenutih 3.000.200 evra sa računa "Grejt investments korporejšen", na račun Šarićeve "Fajnenšel ejndžels". Zbog toga policija namerava da sasluša Jeronimidesovu uz asistenciju instrumenata međunarodne pravne pomoći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track