GAGIĆ: Vratili smo se, nećemo pokleknuti

Evrobasket

GAGIĆ: Vratili smo se, nećemo pokleknuti

Košarka -
Centar Partizana i reprezentacije uveren u uspeh

Košarkaši Srbije savladali su Francusku (77:65) i osvojili prvo mesto u četvrtfinalnoj grupi, a centar našeg tima Đorđe Gagić bio jedan od skrivenih aduta selektora Ivkovića.

On i Štimac dali su sjajan doprinos s klupe i bili zaslužni sa skakačku dominaciju.

"Vratili smo se našoj igri, dobro smo skakali, trčali. Mi u svakom meču pokušavamo da pružimo maksimom, ali zavisi kako se otvori. Koja god ekipa da nam dođe u četvtfinale, biće teško, ali nećemo da pokleknemo", naglasio je Gagić.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković bio je prezadovoljan posle pobede, istakavši pre svega da smo bili daleko bolji od "trikolora"."U potpunosti smo zaslužili ovu pobedu, koja je bila vrlo ubedljiva. Promašili smo 11 slobodnih bacanja, a na kraju pobedili sa 12 poena razlike. Imali smo odličnu kontrolu meča protiv ekipe koja je imala boljeg plejmejkera, dok smo mi igrali bez povređenog Stefana Markovića koji ima ogromno iskustvo i čiju važnost za ovaj tim ne moram posebno da ističem", izjavio je Ivković.

Srpski selektor je dodao da se nije bavio kalkulacijama za protivnika u četvrtfinalu.

"Nama je ovaj trijumf pre svega važan jer su ovoj ekipi potrebne pobede kako bi dobila na samopouzdanju. Samim tim, dobili smo dodatnu dozu tog samopouzdanja i najvažnije je da nastavimo da igramo timski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track