HRABRA NATAŠA KOVAČEVIĆ: Sećam se nesreće, ali nemam traume!
Foto: Facebook

Košarkašica se trenutno oporavlja na VMA

HRABRA NATAŠA KOVAČEVIĆ: Sećam se nesreće, ali nemam traume!

Košarka -
Bivša reprezentativka Srbije povređena je 7. septembra, kada je autobus sa košarkašicama Đera sleteo s puta. Lekari su morali Nataši da amputiraju nogu

BEOGRAD - Mlada srpska košarkašica Nataša Kovačević rekla je da se seća saobraćajne nesreće u Mađarskoj, ali da nema traume, iako je tom prilikom teško povređena.

"Bez obzira na sve, imam neverovatnu podršku porodice i prijatelja i to me tera da razmišljam pozitivno. Moram da prihvatim da se nesreća dogodila i krenem dalje. Sećam se svakog detalja, ali nemam traume", rekla je Kovačevićeva za sajt Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Bivša reprezentativka Srbije povređena je 7. septembra, kada je autobus sa košarkašicama Đera sleteo s puta i tom prilikom poginuli su trener Akoš Fuzi i tim menadžer Peter Tapodi, a u nesreći je lakše povređena još jedna srpska košarkašica, Milica Ivanović.

Lekari su morali Kovačevićevoj da amputiraju levu nogu do kolena. Ona se više od mesec dana nalazi se na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, gde je nastavila oporavak.

"Košarka će mi mnogo nedostajati, ali moram da prihvatim trenutnu situaciju i sada razmišljam o budućnosti. Osećam se dobro, najgore je prošlo i predstoji mi period oporavka. Imam dnevni raspored, ujutru idem na terapije, a posle na fitnes treninge", rekla je 19. godišnja košarkašica.

Kovačevićeva je prošla sve reprezentativne selekcije, a ovog leta učestvovala je na Evropskom prvenstvu mladih u Turskoj, kao i prvenstvu sveta za juniorke u Litvaniji.

Pre Đera igrala je za Partizan, Voždovac i Crvenu zvezdu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track