ANĐELINA GA NE HRANI: Bred Pit navalio na picu na dodeli Oskara

Elen naručila klopu za glumce

ANĐELINA GA NE HRANI: Bred Pit navalio na picu na dodeli Oskara

Pop kultura -
Ispostavilo da zvezde sa sobom ne nose mnogo novca na dodelu Oskara, naterala producenta Harvija Vanstana da plati napojnicu - "Nema pritiska, milioni nas gledaju, daj koliko misliš da treba"
1 / 5 Foto: Rojters

LOS ANĐELES - Elen Dedženeris učinila je ove godine dodelu Oskara zabavnom i pobrala dobre kritike naručivši picu za izgladnele zvezde, snimivši "selfi" sa gomilom poznatih faca i šaleći se na račun publike tokom sinoćnje dodele priznanja američke Akademije za film - najvažnije noći u Holivudu.

Komičarka i voditeljka (56) dobro se snašla u ulozi voditelja ceremonije i suvereno je stala rame uz rame sa Bilijem Kristalom i Bobom Houpom zahvaljujući kombinaciji humora, britkog jezika i šala na račun "zvezdane" publike u Dolbi teatru.

Njena izvedba bila je u oštrom kontrastu sa politički nekorektnim ponašanjem prošlogodišnjeg voditelja Seta Mekfarlena."Elen Dedženeris nije pevala pesmu o grudima glumica koje smo videli na filmu što, posle prošlogodišnje pesmice Mekarlena, predstavlja napredak", navela je holivudska biblija - "Varajeti" u kritici dodele Oskara. "Početak ceremonije, bez bilo kakvih piroteničkih detalja, plesnih numera i montaže, dobro je funkcionisano jer je fokus stavio na filmove i njihove zvezde".

Dedženeris, koja je poslednji put vodila Oskare 2007. našalila se da su se stvari baš promenile - "Prošli put kada sam bila ovde Kejt Blančet je bila nominovana, Leonardo Dikaprio je bio nominovan, Martin Skorseze je bio nominovan. Sve je taaaako drugačije".

Voditeljka je pocela sa šalama na račun oskarovke Lajze Mineli - "Moram da priznam da je ovo jedan od najboljih imitatora Lajze Mineli ikada", rekla je ona dok je kamera zumiala Minelijevu. "Odlično odrađen posao, gospodine".Prošlogodišnja dobitnica Oskara Dženifer Lorens takođe je bila "meta" pošto je Dedženeris otkrila da se glumica spotakla izlazeći iz limuzine na crveni tepih. Lorensova se prošle godine saplela o svoju haljinu dok je izlazila na scenu da primi Oskara za "U dobru i u zlu".

Ako pobediš danas, mislim da ćemo ti doneti Oskara", rekla je Dedženeris Lorensovoj koja je bila nominovana za "Američku prevaru" ali je izgubila od Lupite Njong"o.Brusa Derna, koji je bio nominovan za ulogu u filmu "Nebraska" podsetila je na njegovo nasleđe. "Njegov deda je bio guverner Jute. Njegov rođak je Pulicerom nagrađen pesnik. Njegova kuma je Elanor Ruzvelt. A evo tebe ovde, među nama večeras - šta se desilo?"

Dedženeris, čije je vođenje Oskara pre sedam godina bilo kritikovano kao previše neformalno, u istom tonu je vodila i ovogodišnju ceremoniju. U jednom trenutku je naručila picu i kada se ispostavilo da zvezde sa sobom ne nose mnogo novca na dodelu Oskara, naterala producenta Harvija Vanstana da plati napojnicu - "Nema pritiska, milioni nas gledaju, daj koliko misliš da treba".

Autorka je i Tviter senzacije kada je iznenada uletela u publiku i snimila "selfi" sa gomilom glumaca, uključujući Meril Strip, Bredlija Kupera, Anđelinu Džoli... i pokazala da zvezde i dalje gledaju u displej telefona a ne u kameru dok se fotografišu. Ta fotografija postala je najretvitovanija fotografija ikada sa 2,2 miliona retvitova."Vidiš Meril šta smo nas dve uradile", pohvalila se višestrukoj oskarovki pošto je proverila svoj status na Tviteru.Dodela Oskara trajala je nešto duše od tri i po sata i, posle pokrivanja Zimskih olimpijskih igara, prošla je za tren uz dobru kombinaciju šala, gegova i ponekog fijaska, ocenjuju kritičari.

Agencija AP izdvojila je najbolje momente ali i one ne tako sjajne sinoćnje dodele.Jedan od boljih trenutaka bio je sam početak ceremonije kada se Dedženeris našalila na račun obrazovanja nominovanih koji su, kako je rekla, snimili zajedno preko 1400 filmova a imaju ukupno šest godina koledža.

Sjajan momenat bio je kada je dobitnik Oskara za sporednu ulogu Džared Leto u svom govoru zahvalio majci što ga je naučila da sanja, potom odao priznanje snovima "u mestima poput Ukrajine i Venecuele", a na kraju odao počast onima koji su osetili nepravdu zbog toga ko su i koga vole.

Mogli smo da prođemo i bez prizora Kim Novak (81) koja je bila prezenter i čije je lice bez bora izgledalo zamrznuto.Među sjajnim trenucima sinoćnje ceremonije bilo je Farel VIlijamsovo izvođenje pesme "Happy" uz plesni trenutak sa Meril Strip, Pink koja je bez akrobacija izvela "Over the Rainbow" u čast filma "Čarobnjak iz Oza" snimljenog pre 75 godina ali i prisećanje na preminula uz pesmu "Wind Beneath My Wings" koju je pevala Bet Midler.

Za zaborav je i format predstavljanja nominovanih u kategoriji najbolji film "zbudženih" u grupe od po tri ali ne i govor Lupite Njong"o koja je rekla da je stalno svesna toga da joj je toliku radost u životu doneo bol nekog drugog ali je, aludirajući na šalu Dedženeris o neslavnom fakultetskom obrazovanju zvezda u zahvlanici ponosno istakla i svoju klasu sa Jejla.

Poslednji veliki trenutak ceremonije bila je radost tvoraca filma godine "12 godina ropstva".

http://www.youtube.com/watch?v=Q7QhWPZGDrM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track