KAD VAŠKA VODI SVOJ ŠOU NA TELEVIZIJI: Ivanoviću, bolje bi ti išlo klizanje na kori od banane, pusti Kurir
Foto: Marina Lopičić

BEZ RUKAVICA

KAD VAŠKA VODI SVOJ ŠOU NA TELEVIZIJI: Ivanoviću, bolje bi ti išlo klizanje na kori od banane, pusti Kurir

Lični stav -

Istraživači sa univerziteta u Osaki uspeli su da stidne vaši (Pthirus pubis) pomoću nanotehologije nauče da razlikuju boje: skupljaju se na zelenoj površini, a beže od žute.

Nije to ništa: u Srbiji jedna vaška vodi svoj šou-program na televiziji!

Reč je, pogodili ste, o Ivanu Ivanoviću.

Kvazihumorista, umesto da se u studiju kliza na kori od banane, pada na glavu i tako zasmejava gledaoce, ovog puta poduhvatio se analiziranja štampe.

Ali mnogo je mačku goveđa glava!

Pre godinu i po dana Ivanović je napravio nekoliko neukusnih opaski na račun Kurira, pa smo na ovom mestu bili prinuđeni da ga privedemo redu i naučimo lepom ponašanju. Terapija je bila delotvorna: sve do pre neki dan zaobilazio nas je u širokom luku, kao pseto dvorište iz kojeg ga gađaju papučama. Sada je dobio nalog da opet napadne Kurir, pa šta mu bude! Nije mu lako, odmah posle prošlonedeljne emisije bojažljivo se raspitivao kako smo reagovali na njegove uvrede i na koji način ćemo reagovati...

Nećemo mu ništa! Ovaj pas što laje je od one mučene sorte što podvije rep čim se na njega zamahne rukom...

Ne bismo ga uopšte pominjali da nije gledalaca koji su, prateći Ivanovićev program s pola pažnje, neke laži na naš račun mogli da prihvate kao istinite.

Ova stidna vaš naše medijske scene, ovo stvorenje koje pravi viceve o glistama u dečjem vrtiću i mamcima za pecanje, ustvrdilo je, naime, da je Kurir svojim tekstovima minirao srpsku reprezentaciju u Kataru i kao ilustraciju pokazao naš tekst o gej aferi među fudbalerima, svesno dovodeći svoje gledaoce u zabludu da je reč o članku objavljenom ovih dana, dok traje Svetsko prvenstvo! Gnjidica je prećutala da se Kurir ovim slučajem bavio pre godinu dana, u januaru 2022!

Zašto je vaška plasirala lažnu vest iako joj je jasno da će je jedan klik na pretraživaču raskrinkati?

Odgovor je jednostavan: nije u Kuriru uspeo da pronađe ni jedan jedini napis koji bi mogao da se podvede pod „miniranje“ fudbalske reprezentacije Srbije. Naprotiv! Svi naši tekstovi pisani su u duhu podrške selektoru i njegovim izabranicima, a o njihovim problemima s povredama izveštavali smo objektivno. I jedini smo među dnevnim listovima već prvog dana nakon poraza od Švajcarske udarnim naslovom na prvoj strani uputili ohrabrujuću poruku „orlovima“: „Tek smo počeli!“

Pametnom dosta, ali moraćemo da sačekamo da Japanci stidne vaši nauče slovima, pa da i Ivan Ivanović razume... Slaboumnost ga, međutim, ne oslobađa odgovornosti za kazano. U kontekstu odnosa prema medijima, pomenuo je jednu opasku o ženama fudbalera izrečenu na RTS. On, gnjidica, kao brani dostojanstvo ženskog pola!

A odmah zatim izgovorio je ogavnu rečenicu na račun Marije Šerifović, njenog izgleda i njenog seksualnog opredeljenja.

Homofobija je konstanta u Ivanovićevim emisijama. Kakva ironija što mu je priroda namenila da život provodi među toplim i oznojenim muškim preponama!

N. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track