Mevlid ubijao da ode u raj

Terorizam

Mevlid ubijao da ode u raj

Crna Hronika -
Advokat Mevlida Jašervića Senad Dupovac završne reči baziraće na stavu da vehabija nije došao pred ambasadu SAD da nekog ubije već da bude ubijen kako bi sebi osigurao mesto u raju

SARAJEVO – Branilac Mevlida Jašarevića advokat Senad Dupovac rekao je da će završnu reč na suđenju Mevlidu Jašareviću, Emrahu Fojnici i Munibu Ahmetspahiću, optuženim za teroristički napad na Američku ambasadu u Sarajevu 28. oktobra 2011. godine, bazirati prvenstveno na okolnosti da njegov klijent nijedošao pred Ammbasadu SAD ne da nekog ubije nego da bude ubijen i mučeničkom smrću sebi osigura mesto u raju.

Na poslednjem ročištu pred izricanje presude svedočio je profesor Odseka za bezbednosne i mirovne studije Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Vlado Azinović, koji je izneo mišljenje o fenomenu i korenima terorizma, kao i društvenom kontekstu i njegovim pojavnim oblicima.

Da podsetimo optužnica trojicu vehabija tereti da su napadom na Ambasadu SAD planirali iznuditi ustupke od vlasti da NATO snage napuste Avganistan i pretili građanima SAD.

Mevlid Jašarević je prilikom napada na američku Ambasadu u Sarajevu u blokadi držao centar grada oko 45 minuta, dok ga u nogu nije pogodio i onesposobio snajperista.

On je tada nasumice pucao po objektu Ambasade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track