NEPROVERENO: Ugo Čaves umro još pre 4 dana?!

Propaganda ili istina

NEPROVERENO: Ugo Čaves umro još pre 4 dana?!

Planeta -
Nepotvrđena skandalozna tvrdnja panamskog diplomate Giljerma Kočeza izazvala uznemirenje

KARAKAS - Psihološki rat.

Predsednik Venecuele Ugo Čavez je mrtav, objavilo je dopisništvo CNN u Čileu, citirajući bivšeg ambasadora Paname u Organizaciji američkih država (OAS) Giljerma Kočeza.

Ta informacija odjeknula je u celom svetu, nakon čega je potpredsednik Venecuele i ministar spoljnih poslova Nikolas Maduro morao da je demantuje, ali bez čvrstih dokaza.

Međutim, vest o smrti Čaveza nije nemoguća s obzirom na to da se već dugo bori s rakom i da se mesecima nije pojavio u javnosti, pa čak ni na svojoj inauguraciji u januaru, te se sada ceo svet pita šta se stvarno dešava s liderom

Venecuele.Giljermo Kočez, inače javnosti poznat po teorijama zavere, naveo je za CNN Čile da je došao do poverljive informacije da je predsednik Venecuele klinički mrtav još od 30. januara i da je veštački održavan u životu do pre pet dana, kad je njegova ćerka odlučila da ga skine s aparata.

- Izazivam venecuelansku vladu da dokaže da nisam u pravu - rekao je Kočez za CNN Čile i dodao da je fotografija Čaveza s ćerkama iz bolnice na Kubi, objavljena 15. februara, zapravo foto-montaža.

S druge strane, Maduro je naveo da vođa revolucije zemlju vodi iz bolničkog kreveta i da, uprkos problemima s disanjem, može da komunicira i daje naredbe.

- Ima tim ljudi koji su mu apsolutno podređeni i koji izvršavaju njegove zapovesti. Komunicira s njima putem poruka - rekao je Maduro.Budući da on, osim svojih reči, nije ponudio nijedan drugi dokaz za to da je Čavez živ, javnost u Karakasu, pa i celom svetu počela je da sumnja da je lider Venecuele stvarno mrtav. Te glasine dodatno potpiruje i to što Čavez pre dva dana nije prisustvovao godišnjici pobune naroda iz 1989, događaju koji do sada nije propuštao.

http://www.youtube.com/watch?v=KB39jYugU4M

U teškom stanju

- Čavez je četiri puta operisan od raka na Kubi u poslednjih godinu i po dana

- nakon poslednje operacije zaradio je tešku infekciju pluća, od čega se i dalje nije oporavio

- poslednji put pojavio se u javnosti 11. decembra, kad je otišao na Kubu na operaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track