NESREĆAN SLUČAJ: Šumaher pomagao prijatelju, nije divljao na stazi

Novi detalji

NESREĆAN SLUČAJ: Šumaher pomagao prijatelju, nije divljao na stazi

Ostali sportovi -
On je pokušao da pomogne prijatelju koji se našao u problemima, međutim završio je u dubokom snegu, udario glavom u stenu i zatim završio katapultiran u vis, uz grubo prizemljenje, rekla je Sabine Kem

GRENOBL - Sedmostruki prvak Formule 1 Mihael Šumaher povredio se prilikom pružanja pomoći prijatelju, rekla je njegova predstavnica za medije Sabine Kem.

Nemački mediji spekulisali su tokom dana da je teško povređeni Šumaher divljao na neobeleženoj stazi i da je pao pri brzini od 100 kilometara na sat pri čemu se njegova kaciga od siline udara prepolovila na dva dela.

Sabine Kem tvrdi da je slavni vozač Formule 1 bio na stazi koja je predviđena za skijaše i da je sve u stvari nesrećan slučaj.

"Mihael i njegova grupa su se kretali normalnim stazama. Između crvenog i plavog spusta nalazi se područje na koje su se svi našli. On je pokušao da pomogne prijatelju koji se našao u problemima, međutim završio je u dubokom snegu, udario glavom u stenu i zatim završio katapultiran u vis, uz grubo prizemljenje. To je bila loša sreća, nije se radilo o velikoj brzini", rekla je Kem.

Šumaher se i dalje nalazi u induciranoj komi, a lekari su danas saopštili da se stanje pacijenta popravilo tokom noći. Ipak, Nemac je i dalje u životnoj opasnosti pa se lekari iz bolnice u Grenoblu ne usuđuju da daju bilo kakve prognoze, osim one da su naredna 24 sata ključna za njegov oporavak.

Inače, danas je u bolnici u Grenoblu zabeležen incident kada je jedan od novinara pokušao da uđe u sobu Šumahera prerušen u sveštenika.

Skijaška nesreća izazvala je veliku pažnju javnosti, a novinari danonoćno dežuraju ispred Univerzitetske bolnice u Grenoblu gde je Nemac smešten.

http://www.youtube.com/watch?v=AOJZ6FsMAl0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track