OZBILJNE OPTUŽBE: Ivica Dačić štiti Filipa Ceptera!
Foto: Marina Lopičić

Advokat Branko Pavlović opleo po jednom od najbogatijih Srba

OZBILJNE OPTUŽBE: Ivica Dačić štiti Filipa Ceptera!

Društvo -
Zastupnik „Šipada“ tvrdi da prijava protiv Ceptera nije odbačena, ali da on ima zaštitu u Vladi

BEOGRAD - Vreme će pokazati ko je u pravu!Advokat Branko Pavlović, koji je u ime preduzeća „Šipad“ iz Sarajeva podneo krivičnu prijavu protiv Filipa Ceptera zbog nezakonitog prisvajanja nekretnine od 1.800 kvadrata na Novom Beogradu, optužio je juče premijera Srbije Ivicu Dačića da štiti jednog od najbogatijih Srba. On je na konferenciji za štampu rekao da je Specijalno tužilaštvo zatražilo spise o ovom slučaju od Privrednog suda i da očekuje da će pod „pritiskom činjenica“ ono morati da se njime pozabavi.Otvaranje istrage- Na Specijalnom tužilaštvu je da li će otvoriti istragu ili stati na stranu Ceptera. Nemam nikakvu dilemu da Cepter ima zaštitu u Vladi, i to gospodina Ivice Dačića. Ovo što tvrdim ne bih mogao da dokažem na sudu, ali svi koji me poznaju znaju da nikad do sada nisam izjavio ništa što nije istina - rekao je Pavlović.Na pitanje novinara Kurira da saopšti makar jedan primer povezanosti između Dačića i Ceptera na osnovu koga to tvrdi, Pavlović je dodao:- Ne mogu da vam kažem jer kad bih vam to rekao, otkrio bih svoj izvor, a to ne mogu - rekao je Pavlović.Govoreći o krivičnoj prijavi koju je 16. avgusta ove godine podneo protiv Filipa Ceptera u ime preduzeća „Šipad“ iz Sarajeva, Pavlović je negirao da je ona odbačena, kao što je Cepter pre desetak dana tvrdio za Kurir.- Tu prijavu smo 18. septembra dopunili novim dokazima. Možda Cepter tvrdi da je ona odbačena jer mu je neko obećao da će se to desiti - kaže Pavlović i naglašava da u tom predmetu nema nijednog elementa koji, pravno gledano, nije potpuni skandal.On je podsetio da je Cepter preko svoje firme „Melanezija“ pre nekoliko godina sa izvesnim strancem, Berndom Šmicom, potpisao ugovor da od njega otkupi 1.800 kvadrata u zgradi na Bulevaru Mihaila Pupina 117, u kojoj je već vlasnik dve trećine. Sarajevski „Šipad“ je to osporio, a sud je 2011. doneo privremenu meru zabrane raspolaganja ovom imovinom.Sporno preuzimanje- Svestan da neće moći da dobije tih 1.800 kvadrata, Cepter preduzima akciju. Pojavljuje se fiktivni dug njegove „Melanezije“ prema njegovom „Jekomir limitidu“ od oko tri miliona evra. Poverilac traži naplatu preko suda i na licitaciji „Bramer investment“, opet Cepterova firma, za oko milion evra kupuje 1.800 kvadrata. Poverilac „Jekomir“ je vlasnik 99 odsto dužnika „Melanezije“, pa nije jasno zašto je morao da pokreće naplatu preko suda - navodi Pavlović.

Pavlović: Cepteru je verovatno neko obećao da će prijava protiv njega biti odbačena
Pavlović: Cepteru je verovatno neko obećao da će prijava protiv njega biti odbačena

Ne poznaje DačićaAdvokat Filipa Ceptera Sanja Turlakov tvrdi da trenutno nije u mogućnosti da stupi u kontakt s Filipom Cepterom, ali tvrdi da sa sadržajem krivične prijave, koju je podneo advokat Branko Pavlović u ime preduzeća „Šipad“ iz Sarajeva, nisu upoznati ni ona, ni njen klijent.- U poslovanju mog klijenta, za svih ovih 20 godina, nikad nije postojala nijedna radnja koja bi imala elemente bilo kog krivičnog dela. Smatramo da svi postupci koji se pokrenu treba da se završe u okviru institucija gde im je i mesto, a ne kroz medije. Prema mom saznanju, Filip Cepter ne poznaje Ivicu Dačića - kaže Turlakovljeva za Kurir.

Dačić: Filipa Ceptera ne poznajemFilipa Ceptera ne poznajem, niti bih ga štitio i da ga poznajem. Ako žele neku pomoć, neka se obrate Vladi i mom kabinetu - rekao je premijer Ivica Dačić odgovarajući na pitanje u vezi sa optužbama koje je izneo Branko Pavlović.

Primljena krivična prijavaU Specijalnom tužilaštvu Kuriru je rečeno da su primili krivičnu prijavu, kao i dopunu te prijave i da se po njoj postupa.- Specijalno tužilaštvo zatražilo je od Privrednog suda da dostavi dokumentaciju u vezi s ovim slučajem, a prikupljamo i drugu dokumentaciju - kratko je rečeno u Specijalnom tužilaštvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track