IZRAEL OPET NAPAO SIRIJSKU VOJSKU: Bombardovali ih zbog jednog minobacačkog projektila
Fonet AP, Foto: Fonet AP

Rat u Siriji

IZRAEL OPET NAPAO SIRIJSKU VOJSKU: Bombardovali ih zbog jednog minobacačkog projektila

Planeta -

Izraelske vazduhoplovne snage su danas bombardovale položaj snaga režima sirijskog predsednika Bašara Asada u odgovoru na još jedno prelivanje vatre preko granice na severu Izraela.

Minobacački projektil iz susedne Siriji je pao na deo Golanske visije pod kontrolom Izraela, saopštila je izraelska vojska, dodavši da nije bilo povreda ni štete, prenose izraelski mediji.

U sredu je Izrael takođe napao ciljeve Asadovih snaga nakon što je nekoliko projektila pogodilo Golan. U nedelju je Izrael napao jedinice sirijske armije kada se vatra sa sirijske strane prelila na izraelsku teritoriju. Dan ranije dvoje ljudi je navodno ubijeno kada je Izrael napao pozicije sirijske armije u istom području o odgovoru na prelivanje vatre.

Izrael nastoji da se drži po strani sukoba u Siriji koji traje već šest godina, ali odgovara na prelivanje vatre preko granice, iako veruje da su posredi grške. Izraelske vazduhoplovne snage takođe su u više navrata gađale konvoje iranskog oružja koje se iz Sirije navodno transportuje libanskom Hezbolahu koji se u Siriji bori na strani Asadovih snaga.

Izrael je protiv te proiranske šiitske organizacije ratovao više od mesec dana u leto 2006. godine. Strateški Golan Izrael je osvojio u šestodnevnom ratu 1967. godine i kasnije ga anektirao. Sirija i Izrael su tehnički i dalje u ratu, mada je granica decenijama mirna.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 19 EPIZODA: Ovo je Asadov razbijač terorista, smrt dolazi sa neba!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track