TVRDILI DA SU IH PUTINOVI TAJNI AGENTI OTROVALI NOVIČOKOM: Sada je Aleks u bekstvu jer je dilovao drogu, a svojoj ženi je bio makro! Podvodio je po žurkama sa VIP ličnostima!
Foto: YouTube prtscr / Instagram

osuđen u odsustvu

TVRDILI DA SU IH PUTINOVI TAJNI AGENTI OTROVALI NOVIČOKOM: Sada je Aleks u bekstvu jer je dilovao drogu, a svojoj ženi je bio makro! Podvodio je po žurkama sa VIP ličnostima!

Planeta -

Par koji je tvrdio da je otrovan nervnim gasom novičok, kojim su napadnuti prošle godine i Sergej i Julija Skripalj, sada je u bekstvu od zakona i to zbog optužbi za dilovanje droge.

Aleks King (42) tvrdio je da je 6 meseci nakon trovanja Skripalja, napadnut istim nervnim agensom, zajedno sa svojom partnerkom Anom šapiro koja je rođenau Rusiji, tokom večere u i italijanskom restoranu Preco u Salzberiju.

foto: EPA / Tolga Akmen

Aleksu sada preti zatvor zbog trgovine drogom vredne 60.000 funti (68.500) evra. On je osuđen u odsustvu na osnovu dokaza da je bio diler više vrsta narkotika, između ostalog kokaina i ekstazija.

Kada je policija upala u njihov stan u Londonu, zatekla je dva sefa u kuhinji. U jerdnom od njih, koji je Aleks otvorio na njihov zahtev, bilo je mnoštvo spremnih paketa sa kokainom i drugim drogama. Na stolu je bila i digitalna vaga neophodna za posao dilovanja.

Jedan od optuženih u umešanost u trgovinu drogom zajedno sa Kingom, Žil Baldžit kaže da se Aleks znao sa mnogim VIP ličnostima, poput glumca Toma Hardija i manekenke Naomi Kembel.

I advokati odbrane su rekli da je Aleks King neka vrsta plejboja, kao i da je često bio na seks-žurkama zajedno sa poznatim ličnostima. Pokazali su Aleksove fortografije na kojima pozira pored luksuznih automobila i sa poznatima.

Takođe je rečeno da su na njegovom telefonu otkrivene fotografije tokom racije, koje su ga povezivale se orgijama, "seks-žurkama visokog društva". On je takođe označen kao neko ko je "ugovarao poslpovnu pratnju" svojoj partnerki Ani Šapiro.

foto: YouTube prtscr / Instagram

"Postoje dokazi da je njegova partnerka radila kao poslovna pratnja u visokom društvu i naplaćivala stotinama funti svoje usluge koje je reklamirala na sajtovima eskort agencija" rekao je advokat.

Par je došao u centar pažnje kada je u septembru bio u Salzburiju i stvorio paniku tvrdeći da su otrovani novičokom.

"Ana Šapiro je tvrdila da je jure ruski agenti tajne službe, da su žtrve trovanja i da je King na pragu smrti. Međutim, nije bio otrovan, pušten je iz bolnice dva dana kasnije" rekao je advokat.

Kurir.rs / Daily Mail

Foto: YouTube prtscr ,Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track