ON JE PUKOVNIK RUSKIH SPECIJALACA I NAJOBUČENIJI VOJNIK NA PLANETI: Pogledajte šta sve radi čovek koga je trenirao lično Staljinov telohranitelj! NJEGOVA VEŠTINA OSTAVLJA BEZ DAHA
Foto: Printscreen YouTube

mihail rjabko

ON JE PUKOVNIK RUSKIH SPECIJALACA I NAJOBUČENIJI VOJNIK NA PLANETI: Pogledajte šta sve radi čovek koga je trenirao lično Staljinov telohranitelj! NJEGOVA VEŠTINA OSTAVLJA BEZ DAHA

Planeta -

Ruski sistem, odnosno sistema, kako je Rusi nazivaju, iako stara veština, dobro je rešenje za izazove koje nameće moderan način života. Sa svojim specifičnostima donosi niz prednosti u odnosu na većinu borilačkih veština jer, između ostalog, nudi specijalizovane vežbe snage kombinovane sa kretanjem i disanjem različitom brzinom.

Same vežbe su dizajnirane da koriguju položaj tela i razviju veliku izdržljivost, a osim toga služe da se otkriju i uklone negativne emocije.

foto: Printscreen YouTube

U ruskom sistemu nema udaraca, šuteva ili bacanja koji trajno uništavaju zglobove (onog ko ih izvodi). Suštinska razlika u odnosu na ostale slične aktivnosti je metodološka — sistema polazi iz mira, a ne agresije i želje da se razori protivnik. Vežba se kako da se udarci apsorbuju, preusmeravaju i izbegavaju, radije nego da se blokiraju na krut način.

Ta borbena tehnika teži da nauči čoveka niz osnovnih ideja i principa koji će mu omogućiti da improvizuje i da nađe spontana rešenja u borbi.

foto: Printscreen YouTube

Sistema ima još unikatnih praksi, poput masaže, tehnika relaksacije, doziranih pritisaka unutrašnjih organa (utrobe), koje polaznici, pod nadzorom instruktora, uče kako da primene na svojim partnerima i sebi.

Iako je u najvećoj meri treniraju muškarci, tu borilačku veštinu mogu trenirati i deca, po modifikovanom programu, ali i pripadnice nežnijeg pola.

KO JE PUKOVNIK MIHAIL RJABKO

On je pukovnik jedinice za specijalne operacije ruske vojske, direktor i glavni instruktor Sistema štaba u Moskvi.

Počeo je sa treninzima od svoje pete godine, a od svoje petnaeste je počeo da se bavi borilačkim veštinama.

Ono što je zanimljivo je da mu je prvi učitelj bio jedan od ličnih telohranitelja nekadašnjeg vođe SSSR Josifa Staljina.

Radio je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ruske federacije treniravši lično obezbeđenje ministra. Bio je komandant taktičke jedinice za spašavanje taoca, protivterorističkih operacija, i neutralizaciju naoružanih terorista. Mihail živi u Moskvi, ima čin pukovnika i bio je pomoćnik glavnog tužioca Ruske federacije.

Rjabko je veteran koji je bio u brojnim vojnim akcijama takođe je i ponosni nosilac brojnih odlikovanja i nagrada koje je dobio od Ruske pravoslavne crkve.

I danas nastavlja sa treniranjem novih učenika kao jedan od glavnih majstora Sisteme u svetu.

Kurir.rs/Priredio: P.L./Foto: Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track