PROCURILE NOVE INFORMACIJE O NOTR DAMU: Otkriveno odakle je krenuo požar, a istražitelji imaju 2 VELIKA PROBLEMA (VIDEO)
Foto: AP

jedan od simbola pariza

PROCURILE NOVE INFORMACIJE O NOTR DAMU: Otkriveno odakle je krenuo požar, a istražitelji imaju 2 VELIKA PROBLEMA (VIDEO)

Planeta -

Francuska policija i istražitelji još ne znaju kako je tačno izbio požar koji je u ponedeljak zahvatio katedralu Notr Dam u Parizu.

Međutim, posle pregledanih snimaka sigurnosnih kamera, kao i amaterskih snimaka slučajnih prolaznika, istražitelji veruju da je požar počeo na centralnom delu krova.

Istražitelji se fokusiraju na dva problema. Naime, kako se čini, moguće je da je postojao problem sa senzorima za vatru.

foto: AP/Francois Mori

Drugi deo istrage vodi prema liftovima koji su napravljeni za radnike koji rade na skeli. Međutim, nema više detalja o ovome.

Vatra je, podsetimo, uočena u 18.43. Tada je plamen već bio tri metra visok. Prvi alarm se oglasio u 18.15. Tada još niko ništa nije video.

foto: EPA

Takođe, kako se ranije pisalo, istražitelji zasad veruju da je do požara mogao da dovede kratak spoj na električnim instalacijama.

Poznata katedrala i jedan od simbola Pariza planula je u ponedeljak popodne, a gašenje je trajalo celu noć. Šteta je ogromna, ali pošto je konstrukcija katedrale ipak izdržala, moći će da bude obnovljena. Za obnovu je već prikupljeno milijardu dolara.

Kurir.rs/CNN/Sputnik Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track