VELIKI AERODROM JE SKLONIŠTE ZA ILUMINATE: Sve je spremno za kraj sveta i kao BUNKER za elitu! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

teoriza zavere

VELIKI AERODROM JE SKLONIŠTE ZA ILUMINATE: Sve je spremno za kraj sveta i kao BUNKER za elitu! (VIDEO)

Planeta -

Aerodrom u Denveru je predmet više teorija zavere, a jedna od njih je povezana i sa iluminatima.

Aerodrom je povezivan i sa Novim svetskim poretkom, ali i sa nacizmom, pa se tako govorilo da piste prave svastiku.

Česti putnici takođe tvrde da su primetili neke jedinstvene oznake na zgradi aerodroma što zapravo pomaže u povezivanju sa Novim svetskim poretkom. Ove misteriozne oznake povezane su sa referencama na jezik navaho ili periodni sistem elemenata, kako navodi Mental Floss.

Blucifer ili plavi mustang, 32-metarska skulptura od fiberglasa koju je stvorio Luis Himenez, nalazi se duž Bulevara Pena, a inspirisana je skulpturom Mesteno na Univerzitetu u Oklahomi. Statua ima crvene užarene oči što se može smatrati oblikom počasti Četiri konjanika Apokalipse, iako je umetnik insistirao da je crvena boja omaž divljem duhu američkog Zapada.

Zanimljiv deo o umetnikovoj smrti je da je samo dve godine pre završetka statue i njenog velikog otkrića, Himenez umro odmah nakon što je pojasnio upotrebu crvene boje kada je veliki komad statue pao na njega i prekinuo arteriju u njegovoj nozi.

Postoje razne neobeležene zgrade i podzemne površine koje su primećene u blizini aerodroma. Izvesna teorija koja cirkupiše već neko vreme kaže da je vremenska kapsula sahranjena na jednom od ovih poseda i obeležena je simbolom povezanim sa masonima koji su iznova i iznova bili povezani sa Iluminatima. Jedan od primarnih razloga za udruživanje s tajnim društvom može se pripisati činjenici da je aerodrom u Denveru koštao mnogo više od zvanične cene, a jedini način na koji je mogao biti završen sa takvim savršenstvom je ako je iskoristio novca Iluminata.

Na veb lokaciji DIA jasno se navodi da neke zgrade nisu završene kako treba, ali vlasti su umesto da ih sruše, dodale još zgrada na vrhu da bi sakrile postojeće, čime su Iluminati dobili svoju ličnu „podzemnu jazbinu“.

Zašto podzemni tuneli imaju bunkere? Na aerodromu postoje podzemni tuneli, zajedno sa vozom koji je odgovoran za vožnju između dvorana i ugašenim automatizovanim sistemom prtljaga, ali čini se da je stvarna svrha tunela prilično nedvosmislena. Mnogi veruju da tuneli imaju podzemne bunkere koji će delovati kao utočište elitnih članova društva kada se dogodi apokalipsa, navodi se na veb stranici DIA.

Neki teoretičari snažno veruju da tuneli vode pravo do Severnoameričke komande za vazduhoplovnu odbranu, koja se nalazi samo oko 100 milja južno od aerodroma, međutim, retrospektivno, ovo bi mogao biti skup način putovanja kojem bi mogle biti potrebne godine da se u potpunosti razvije.

Javna kolekcija umetničkih dela DIA uključuje prilično bizarnu kolekciju dela, osim blucifera. Mnogi od njih, uključujući murale, zaslužni su za umetnika Lea Tanguma zbog čega su posmatrači tvrdili o ugrađivanju različitih simbola fašističkog tajnog društva. Freske Tanguma povezane su sa svetskim mirom i zdravim okruženjem.

Međutim, čini se da njihovi zastrašujući dizajni govore drugačije. Postoje razne statue gargojla za koje se govori da paze na aerodrom, što izgleda kao prilično sumnjiv potez. U blizini prtljaga nalaze se statue gargojla, kako bi „zaštitili“ prtljag putnika i „odgnali“ zlo.

Kurir.rs/Conspiracy theories

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track