Najnovije vesti

BAJDEN ĆE VEĆ PRVOG DANA PONIŠTITI NEKE TRAMPOVE ODLUKE: Od klimatskog sporazuma do studentskih kredita! Evo šta je na vrhu liste!
Foto: EPA / Erin Schaff / POOL, EPA / Jim Lo Scalzo

potpuni obrt

BAJDEN ĆE VEĆ PRVOG DANA PONIŠTITI NEKE TRAMPOVE ODLUKE: Od klimatskog sporazuma do studentskih kredita! Evo šta je na vrhu liste!

Planeta

Izabrani američki predsednik Džo Bajden planira da prvog dana stupanja na dužnost potpiše desetine ukaza i naredbi kojima će ili poništiti odluke Trampove administracije, ili "pogurati" politike koje su bile neostvarive tokom njegove vladavine, navodi CNN.

Među tim odlukama biće one o ponovnom priključivanju Pariskom klimatskom sporazumu i o ukidanju zabrane ulaska iz pretežno muslimanskih zemalja, pokazuje memorandum njegovog budućeg šefa Kabineta Rona Klajna.

Prema dokumentu, Bajden će potpisati još niz naredbi kojima će ili poništiti odluke Trampove administracije, ili "pogurati" politke koje su bile neostvarive tokom njegove vladavine.

Među njima je i obustvava prinudnih iseljenja i plaćanje studentskih zajmova tokom pandemije korona virusa, kao i uvođenje obaveznog nošenja maski u saveznim ustanovama, prenosi CNN. 

Klajn je u dokumentu podsetio da je Bajden tokom kampanje obećao da će se prvog dana na dužnosti pozabaviti poništavanjem kontroverznih odluka Trampove administracije, kao i borbi protiv pandemije korona virusa.

"Tokom kampanje izabrani predsednik Bajden je obećao da će preduzeti hitnu akciju kako bi se pozabavio tim krizama. Kao predsednik on će ispuniti ta obećanja i potpisati desetine ukaza, memoranduma i direktiva agencijama kako bi ispunio ta obećanja", napisao je Klajn.

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: EPA / Erin Schaff / POOL, EPA / Jim Lo Scalzo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...