VELIKI POVRATAK TRAMPA KOJI JE DOLETEO PREDSEDNIČKIM AVIONOM: Evo šta je istina iza snimka koji kruži društvenim mrežama VIDEO
Foto: Screenshot

lažna vest

VELIKI POVRATAK TRAMPA KOJI JE DOLETEO PREDSEDNIČKIM AVIONOM: Evo šta je istina iza snimka koji kruži društvenim mrežama VIDEO

Planeta -

Video BitČuta koji se deli na Fejsbuku prikazuje vrlo mutni snimak onoga što izgleda kao bivši predsednik Donald Tramp i Melanija Tramp kako se izlaze iz Air Force One.

Post javodno snimljen u aprilu 2021. godine, a naslov klipa je "Predsednik Tramp se slavno vraća u Air Force 1“.

U nastavku se tvrdi da se „predsednik Tramp vratio se Air Force 1 ove nedelje u tajnosti“ i da je Bela kuća „predviđena ili za rušenje ili za pretvaranje u muzej, stvari u ovom trenutku nisu jasne“.

Šta je jasno: Ova tvrdnja nije tačna, a video snimak Trampovih snimljen je u decembru 2020. godine, kada je još uvek bio predsednik.

U jasnijoj verziji video snimka, koji je Blumberg objavio 23. decembra na Jutjubu, vide se Donald i Melanija Tramp kako stižu na Floridu na „poslednji Božić svog predsedništva“.

I u Jutjub postu i u postu BitČuta, može se videti Melanija Tramp odmahuje glavom na istom mestu na stepeništu, korak njihovih koraka je identičan, a neko u uniformi koji nosi masku za lice vidljiv je pozdravljajući tadašnjeg predsednik.

Kurir.rs/Politifact

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track