Najnovije vesti

PRVE SLIKE UNUTAR PERMSKOG UNIVERZITETA POSLE MASAKRA! Policajac heroj: Ovako sam savladao manijaka koji je ubio 6 studenata VIDEO
Foto: Screenshot Vesti.ru

jezivo

PRVE SLIKE UNUTAR PERMSKOG UNIVERZITETA POSLE MASAKRA! Policajac heroj: Ovako sam savladao manijaka koji je ubio 6 studenata VIDEO

Planeta
15:09h

Istražni komitet Rusije objavio je snimke sa mesta nesreće na Državnom nacionalnom istraživačkom univerzitetu u Permu, gde je u ponedeljak, 20. septembra ujutru, 18-godišnji student otvorio vatru na ljude.

Sada zaposleni u odeljenju istražuju okolnosti tragedije u okviru krivičnog slučaja pokrenutog po članu o ubistvu.

1 / 3 Foto: Screenshot Vesti.ru

Prema najnovijim potvrđenim podacima, 6 osoba je ubijeno tragedije, a još 28 žrtava je povređeno i povređeno, prenose vesti.ru.

Osumnjičeni, čija je smrt ranije prijavljena iz različitih izvora, živ je i sada je u bolnici.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, napadača, koji je pucao iz legalno nabavljene lovačke puške, neutralisao je inspektor saobraćajne policije, mlađi poručnik Konstantin Kalinin, koji je zajedno sa svojim partnerom prvi stigao na lice mesta.

On je opisao hronologiju jutrošnjih događaja. Mlađi potporučnik je bio u svojoj smeni i bio je angažovan na registraciji nesreće u trenutku kada je očevidac javio da su pucali u zgradi univerziteta. Kalinin i njegov partner, stariji policijski poručnik Vladimir Makarov, pritekli su u pomoć.

"Moj partner je organizovao evakuaciju ljudi, a ja sam otrčao do glavnog ulaza i upitao očevice gdje se pucalo. Utrčavši pozadi na prvi kat, vidio sam naoružanog mladića kako silazi niz stepenice. Povikao sam mu:" Baci ga! "Naoružani mladić uperio je oružje u mene i opalio hitac, nakon čega sam upotrebio vatreno oružje", kaže Kalinin.

Nakon što je prestupnik pao, mlađi poručnik je dotrčao do njega, zabeležio njegovo kretanje, odbacio pištolj, patrone i nož i odmah mu počeo pružati prvu pomoć. Napadač se nalazi u regionalnoj bolnici, bio je priključen na respirator, njegovo stanje je teško. Izvori života ne potvrđuju informacije medija o smrti strelca.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track