LEPA SI, ZGODNA, ALI NE SLUŠAŠ ŠTA TI GOVORIM: Putin pričao o gasnoj krizi i osuo paljbu po američkoj novinarki VIDEO
Foto: Moskva24 / East2West News / Profimedia

snishodljivo ponašanje

LEPA SI, ZGODNA, ALI NE SLUŠAŠ ŠTA TI GOVORIM: Putin pričao o gasnoj krizi i osuo paljbu po američkoj novinarki VIDEO

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin iskritikovao je "lepu" i "zgodnu" američku novinarku da ne sluša šta joj priča o gasnoj krizi u Evropi.

Putin je optužio novinarku CNBC-a Hedli Gembl da se pretvara da "nije čula" šta joj je rekao dok ga je propitivala o isporukama ruskog gasa Evropi.

Ruski predsednik je tokom javnog intervjua na panelu Ruske energetske nedelje u Moskvi nagovestio i da bi mogao opet da se kandiduje za predsednika i ostane na vlasti do 2036. godine.

On je naglasio da će Rusija isporučivati gas Evropi, kao što je to uvek radila, čak i tokom Hladnog rata, i odbacio je kritike da namerno izaziva krizu i koristi gas kao političko oružje kao "potpunu budalaštinu".

Tokom intervjua, Putin je podbadao Hedli Gembl i u jednom trenutku se okrenuo ka publici i rekao: "Lepa žena, zgodna, ja joj pričam jedno, ona mi kaže nešto potpuno suprotno, kao da nije čula šta sam rekao. Pa, ponoviću vam opet".

U tom trenutku, Gembl se uskočila i rekla ruskom predsedniku da ga je "čula" i prokomentarisala da je Rusima "dugo trebalo" da se pozabave snabdevanjem gasa i gasnom krizom.

Putin joj je na to odgovorio: "Čujte, upravo ste rekli 'Ne snabdevate Evropu gasom preko svog gasovoda'. Pogrešno ste razumeli. Mi povećavamo iskoruke Evropi. Gaspom je povećao isporuke za 10 procenata. Rusija za 15 posto. Mi povećavamo isporuke".

"Da li sam zaista rekao nešto tako teško za razumevanje?", pitao je Putin.

Putin je takođe rekao da su SAD i drugi snabdevači ti koji su smanjili isporuke gasa Evropi. "Ako nam zatraže da još povećamo isporuke, uradičemo to. Povećaćemo koliko god naši partneri zatraže. Nikada ih nismo odbili", rekao je Putin.

On je takođe, kao "budalaštinu" odbacio tvrdnje da je Severni tog 2 političko oružje i dodao da će, kada gasovod bude otvoren, značajno smanjiti cene gasa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track