KIMOV STRELJAČKI VOD: Student iz Severne Koreje osuđen na smrt jer je prokrijumčario kopiju južnokorejske serije Squid Game
Foto: Profimedia

strani otrov

KIMOV STRELJAČKI VOD: Student iz Severne Koreje osuđen na smrt jer je prokrijumčario kopiju južnokorejske serije Squid Game

Planeta -

Muškarac iz Severne Koreje osuđen je na smrt jer je u zemlju prokrijumčario snimak popularne južnokorejske serije Squid Game (Igra lignje).

Student se navodno vratio iz Kine sa digitalnom kopijom serije na USB-u. Uhvaćen je jer je prodao nekoliko primeraka serije kolegama.

Kako prenose tabloidi, muškarac će biti streljan. Ironično je što je streljački vod jedan od jezivih metoda ubijanja likova u seriji.

Radio Fri Ejža preneo je da je drugi student koji je kupio kopiju serije osuđen na doživotni zatvor, dok je šestoro drugih koji su gledali piratsku kopiju osuđeni na po pet godina teškog rata.

Severna Koreja usvojila je zakon o "emiminaciji reakcionarne misli i kulture" koji zabranjuje i strogo kažnjava svaki uvoz medijskog sadržaja sa Zapada i iz Južne Koreje. Maksimalna kazna zatvora za gledanje, držanje ili distribuciju ovog materijala je smrt.

Vlasti sada pretražuju studentske domove u potrazi za još nekim nedozvoljenim materijalom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track