OTKRIVENO PRAVO ZNAČENJE SLOVA Z NA RUSKIM TENKOVIMA Politikolog objasnio misteriju: Zašto uzimaju znak koji ne postoji u pismu?!
Foto: Kurir Televizija, AP

međunarodna kriza

OTKRIVENO PRAVO ZNAČENJE SLOVA Z NA RUSKIM TENKOVIMA Politikolog objasnio misteriju: Zašto uzimaju znak koji ne postoji u pismu?!

Planeta -

Politikolog Uroš Babić je u debati Pulsa Srbije objasnio šta znači slovo Z, koje se sve češće sreće kod ruske vojske.

U vreme ratnih dejstava na tlu Ukrajine dok traju vojne operacije koje sprovodi Rusija u etru i na društvenim mrežama se takođe vodi rat, ali informacijama. I na tom polju stradaju nedužni, a sve zarad ostvarenja nekog višeg cilja koji je često nevidljiv običnom čoveku.

Tako se i naša predstavnica za Eurosong Konstrakta našla na meti tih i takvih. Promo fotografija je izazvala pravu lavinu komentara i pitanje - da li zbog stočića neko može biti diskvalifikovan?

Ovo je bio povod za današnju debatu sa našim gostima Vladimirom Grajićem Grajom, kompozitorom i direktorom PGP RTS-a i Urošem Babićem, politikologom.

Između ostalog politikolog Uroš Babić je objasnio šta zapravo znači slovo Z na ruskim vojnim vozilima.

Uroš Babić
foto: Kurir televizija

- Ja ću prosto odgovoriti na to pitanje. Meni je sve to jedna velika glupost. Svakako jedan vid spinovanja. Sve to gledam kroz prizmu onoga što se dešavalo Srbiji kada je propaganda u pitanju. Mnogi događaji koji su nama odredili sudbinu upravo je bila posledica spinovanja. Ako se setimo SFRJ je bombardovana zbog propagandnih aktivnosti, kada su u pitanju Račak i Kosovo i Metohija. Setimo se i sankcija našeg plivača Milorada Čavića zbog majice na kojoj je pisalo "Kosovo je Srbija", a ta majica nije nikoga vređala - rekao je politikolog Uroš Babić.

Uroš Babić
foto: Kurir televizija

Babić je objasnio šta znači slovo "Z".

- Z je znak raspoznavanja vojne tehnike ruske vojske koja se nalazi u Ukrajini. Višta više. Moglo je to biti i neko drugo slovo. Nikakvu drugu simboliku drugu nema. Moglo je biti A ili B. Eto zadesilo se Z. Propagandne aktivnosti u modernom smislu da tako kažemo u principu datiraju od Prvog svetskog rata. Tada ste imali priliku da vidite razne postere - rekao je politikolog Uroš Babić.

Voditeljka Milica Marković je dodala i informaciju da u ruskom pismu ne postoji slovo Z u ovom obliku, odnosno da ne postoji latinična verzija ruske azbuke (Alfabeta).

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

16:34

Babić i Kajtez tvrde da kineska strana sigurno neće donositi ISHITRENE POTEZE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track