OVAKO SE DROGA IZ MEKSIKA ŠIRI SVETOM: Pronađen tajni tunel dug šest fudbalskih terena, krcat kokainom, heroinom i metom
Foto: EPA/Alonso Rochin

prekogranični tunel

OVAKO SE DROGA IZ MEKSIKA ŠIRI SVETOM: Pronađen tajni tunel dug šest fudbalskih terena, krcat kokainom, heroinom i metom

Planeta -

Vlasti SAD pronašle su veliki tunel za krijumčarenje droge u dužini od šest fudbalskih terena koji je iz Meksika vodio do skladišta u industrijskoj zoni u San Dijegu.

Tajni prolaz iz Tihuane u San Dijego, dugačak 530 metara i širok 20m, imao je šine i ventilacione sisteme, struju i ojačane zidove, saopštile su vlasti.

Otkriven je u blizini graničnog prelaza Otaj Mesa u San Dijegu u oblasti gde je u poslednje dve decenije pronađeno više od deset drugih sofisticiranih tunela.

Američke vlasti su saopštile da nije poznato koliko dugo je tunel radio i koja je količina droge prošla neotkriveno. Zaplenili su 799 kg kokaina, 75 kg meta i 1,6 kilograma heroina u vezi sa istragom.

Šest osoba, starosti od 31 do 55 godina, optuženo je za zaveru za distribuciju kokaina. Svi su stanovnici južne Kalifornije i izjasnili su se da nisu krivi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track