MARIJA OTETA IZ KUĆE USRED BELA DANA: Otmičari traže ogroman novac, sedmoro dece plače za njom! MOLIM VAS VRATITE NAM NAŠU MAMU
Foto: Printscreen Twitter/Borderland Beat, Shutterstock, Ilustracija

horor u americi

MARIJA OTETA IZ KUĆE USRED BELA DANA: Otmičari traže ogroman novac, sedmoro dece plače za njom! MOLIM VAS VRATITE NAM NAŠU MAMU

Planeta -

Jedna baka iz Amerike kidnapovana je pre više od mesec dana iz doma u Meksiku, a porodica je očajna i moli za odgovore.

Žena po imenu Marija del Karmen Lopez (63) oteta je 9. februara iz kuće u Pueblo Nuevo u Kolimi, kada je nekoliko naoružanih i maskiranih muškaraca uletelo i kidnapovalo ženu.

Članovi porodice oglasili su se za NBC News i tada su naglasili da su dobili zahteve za velike količine novca.

"Mogli smo da čujemo nešto što nam je izgledalo kao njen audio snimak na kojem nas moli za pomoć", kaže ćerka kidnapovane žene, Zonja.

"To je bio rolerkoster poslednjih 39 dana. Definitivno izgleda kao da zapravo živimo u noćnoj mori“, rekla je juče Zonja, Marijina ćerka, preneo je Kxan.com.

FBI je uveren da je kidnapovanje ciljano, ali veruju da nije povezano sa drogom. Agencija nudi nagradu od 20.000 dolara (18.557 evra) za informacije o tome gde se Marija nalazi.

Otmica Marije je usledila dve nedelje nakon što je četvoro Amerikanaca kidnapovano, tokom njihovog putovanja u Meksiko na medicinski tretman. Tada je od strane kartela dvoje ubijeno.

Tri žene iz Teksasa su takođe nestale pre tri nedelje kada su prešle granicu. Žene, inače dve sestre i prijateljica, vode se kao nestale od 24. februara, prenosi NBC News.

Ministarstvo pravde izdalo je upozorenje o tome da se ne putuje u šest meksičkih država - Kolima, gde je kidnapovana Marija, Sinaloa, Tamaulipas, Gerero, Mičoakan i Zakatekas.

NBC navodi da je kuća otete žene jedna od nekolicine u naselju koje su imale internet konekciju. Otmici je svedočilo nekoliko ljudi koji su bili ispred njenog dvorišta da bi dobili pristup internetu.

"Sišli su iz kamiona, imali su kapuljače na glavama i razmenili su nekoliko reči. Rekli su da su čuli moju mamu kako je rekla da neće ići s njima, molila je da ne ide sa njima", rekla je Zonja Lopez.

Prema informacijama na GoFundMe, čija je svrha pokrivanje troškova spasavanja, oteta Marija ima sedmoro dece. Ona je sve do otmice vreme provodila između Južne Kalifornije i Pueblo Nueva, gde je kupila kuću za penzionerske dane pre skoro jedne decenije.

FBI i meksičke vlasti nastavljaju sa istragom, a ćerka kidnapovane Marije poslala je poruku ljudima odgovornim za njenu otmicu.

"Molim vas, vratite nam je. Potrebna nam je naša mama", rekla je ćerka.

(Kurir.rs/NBC News/Kxan.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track