"AKO OVAKO NASTAVE, ULAZE U PAT POZICIJU!" Zoronjić: Rešenja za ovaj KRVAVI SUKOB do sada NISU VIĐENA U ISTORIJI SVETA
Rat u Ukrajini, Foto: Shutterstock

rat u ukrajini:

"AKO OVAKO NASTAVE, ULAZE U PAT POZICIJU!" Zoronjić: Rešenja za ovaj KRVAVI SUKOB do sada NISU VIĐENA U ISTORIJI SVETA

Planeta -

Političari na Zapadu počinju da se pripremaju za novu ofanzivu ukrajinskih Oružanih snaga, koja bi prema pisanju zapadnih medija, trebalo da počne na proleće ili leto 2024. godine.

Rat u Ukrajini
foto: EPA/russian defence ministry press service, Printscreen Youtube/Euronews, Shutterstock

Aktuelna ofanziva može trajati još mnogo meseci, a sada Zapad razmatra kako da se pripremi za dugotrajan sukob, piše “Volstrit džurnal”.

Emil Zoronjić, predsednik upravnog odbora Omladinske mreže Srbije gostovao je u emisiji jutarnjeg programa Kurir televizije, u razgovoru sa voditeljkom o dešvanjima u Ukrajini.

Razgovor je započeo sledećom rečenicom:

- Jedina dalja situacija je nastavak rata. Ni jedni ni drugi nemaju tu inicijativu da preuzmu važne strateške tačke. I jedna i druga vojska su dobro ukopane i Rusi traže neki izlaz, kao i Zapad koji finansira Ukrajinu, i ne žele da daju više novca nego što treba - rekao je Zoronjić.

Emil Zoronjić
foto: Kurir tv

Sagledao je trenutnu ofanzivu i zaključio da je rezultat nove ofanzive, ako Amerika ne shvati ovu ofanzivu ozbiljno, taj da neće biti većih rezultata i da ako Rusija ne uloži više dodatnih resursa neće do kraja izneti ovaj sukob.

- Ovim postupanjima, doći će do pat pozicije - upozorio je Zoronjić.

05:58

Ovim postupanjima, zaraćene strane doći će do pat pozicije

Rešenje za rat smatra da može da bude slično rešenju Korejskog rata.

- Ukoliko nijedna strana ne prizna poraz, ide sa ka nekonvencionalnim rešenjima i to su do sad neviđena rešenja u istoriji sveta. To je nešto što je najrealnije od samog početka jer Rusija ima svoje ratne ciljeve i oni su teško ostavrljivi. Danas Rusija nema mehanizam da utiče na sve, Ukrajina je mnogo bliža NATO i mislim da ćemo ipak tražiti neki scenario u odricanju Ukrajine nekih teritorija - rekao je Zoronjić i nastavio:

- Situacija na terenu je takva da se pitamo da li Kijev može da napravi neku jaču inicijativu, bez da imaju mnogo veće gubitke i ljudstva i resursta. Pitanje je koliko bi ovaj rat mogao da traje, a ako uzmemo neki potencijalni mir Ukrajina bi prihvatila da ne kontroliše delove svoje teritorije. Možda će prihvatiti okupaciju teritorija, pa ćemo moći da pričamo da su obe strane nešto dobile i imaju neki izlaz iz toga - kazao je Zoronjić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track