DOGOVOREN PREKID VATRE U NAGORNO-KARABAHU! Jermeni pristali uz posredovanje Rusa, Azerbejdžan obustavlja "antiterorističku akciju"
Foto: Shutterstock, Printscreen/Twitter

stupa na snagu

DOGOVOREN PREKID VATRE U NAGORNO-KARABAHU! Jermeni pristali uz posredovanje Rusa, Azerbejdžan obustavlja "antiterorističku akciju"

Planeta -

Uz posredovanje ruskih mirovnih snaga, vlasti Nagorno-Karabaha su prihvatile predlog o prekidu vatre od 11 sati, saopštile su vlasti nepriznate republike.

- Administracija šefa Nagorno-Karabaha saopštava da je Azerbejdžan od 19. septembra, uz raketne, artiljerijske i vazdušne udare, pokrenuo veliki napad duž cele linije razdvajanja - objavila je jermenska agencija Armenpres, a prenosi Sputnjik.

Navodi se da analiza delovanja Oružanih snaga Azerbejdžana pokazuje da je cilj bio da se nanese nepopravljiva štete Nagorno-Karabahu i da se izvrši njegovo rasparčavanje.

Nagorno-Karabah
foto: Fifg / Alamy / Alamy / Profimedia

I ministarstvo odbrane Azerbejdžana je saopštilo da obustavlja antiterorističku operaciju, kako su nazvali jučerašnji napad na jermenske snage u Nagorno-Karabahu.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana u utorak je saopštilo da je Baku pokrenuo antiterorističku operaciju lokalnog karaktera u Nagorno-Karabahu radi uspostavljanja ustavnog poretka.

(Kurir.rs/Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track