AMERIČKA PORUKA UKRAJINI: Pripremite se za sopstvenu proizvodnju oružja! Stručnjaci: Ovo su četiri moguća NASLEDNIKA ZELENSKOG
Foto: Shutterstock, AP Vadim Ghirda, EPA Pavel Bednyakovsputnikkremlin

kurir tv

AMERIČKA PORUKA UKRAJINI: Pripremite se za sopstvenu proizvodnju oružja! Stručnjaci: Ovo su četiri moguća NASLEDNIKA ZELENSKOG

Planeta -

Strašno upozorenje stiglo je od militantne grupe Hamas. Kako oni navode, neće biti pregovora sa Izraelom o oslobađanju talaca sve dok traju borbe.

S druge strane, ministarstvo odbrane Izraela tvrdi da su Hamasovi bataljoni na severu Gaze na ivici da budu razbijeni, a izraelski ministar odbrane Joav Galant upozorio je Hamas.

A dok se ratu na Bliskom istoku ne nazire kraj, planetu je uzdrmala vest da je nestao ruski opozicionar Aleksej Navaljni koji se nalazi na izdržavanju 19-godišnje zatvorske kazne.

ruska raketa, Rusija
foto: Shutterstock

Njegovi advokati rekli su da su izgubili kontakt sa svojim klijentom i da ne znaju gde se nalazi.

Više o ovim temama govorili su gosti jutarnjeg programa "Redakcija", a to su Milan Đukić, advokat i prof.dr Dragan Radenović, akademik - koji se javio uživo iz Moskve za Kurir televiziju.

Radenović je komentarisao odlazak Zelenskog kod Bajdena, pa je rekao da NATO neće podržavati Ukrajinu u budućnosti:

- Sve je u toku, mada je već prihvaćeno rešenje da SAD, Engleska i NATO u celini ne mogu dalje podržavati Ukrajinu. Posebno interesantan je zahtev oružanih sila ova tri subjekta da Ukrajinci zadrže pozicije tokom zime, pa da se pripreme na sopstvenu proizvodnju oružja i drugih potreba vojnog karaktera jer ovi više ne mogu da im pomažu. Posebno dramatično je što su izabrana četvorica mogućih naslednika Zelenskog i vrlo je verovatno da će se to desiti. Pojaviće se novi predsednik Ukrajine u skorom vremenu, a to znači da se može nešto novo očekivati.

Potom se osvrnuo na same kandidate:

- Jedan od njih je Kličko, čovek skromnih intelektualnih mogućnosti, ali i ovi drugi, to su jedan general i jedna dama, isto iz Ministarstva odbrane, to govori da je sve to samo privremeno rešenje do konačnog završetka ovog sukoba, koji će na žalost Ukrajine, biti završen kapitulacijom i to bezuslovnom. O tome se ne govori u Rusiji ovde, to sam čuo na programima poljske televizije.

01:57

AMERIKA PORUČILA UKRAJINI: Pripremite se za sopstvenu proizvodnju oružja! Stručnjaci otkrili: Ovo su četiri naslednika Zelenskog

S obzirom na to da se za predsednika Ukrajine provlači i ime Vlaerij Zalužni, Đukić je komentarisao njegov odnos sa Zelenskim:

- Odnos njih dvojice nije sjajan, malo je problematičan, i to se zna odavno. Razlog je što vojska kao i svaka ne dozvoljava da se političari previše mešaju u tematske, stručne stvari vezane za rat. Zelenski je imao tu osobinu, a Zalužin to nije dozvolio. Zalužin je neko ko je uspeo da zaustavi rusku agresiju i da povrati teritorije Ukrajine. Znate da su ruske službe bez uspeha puštale informacije da je poginuo, da ga nema, jer su to sve ljudi koji u ukrajinskoj javnosti imaju ozbiljan autoritet. Zalužin je u jednom intervjuu objasnio šta se desilo sa njihovom kontraofanzivom i nije rekao da je zašla u ćorsokak, već da bez ozbiljne podrške avijacije, koju su očekivali od Amerike, ne mogu očekivati rezultati kakve su imale Ukrajina i Amerika.

Đukić je rekao da smatra da Ukrajina neće kapitulirati:

- Americi se to nije svidelo, jer su smatrali da nivo pomoći koji su poslali u Ukrajini, sasvim dovoljni. Tu je nastao jaz, a sada je kulminirao. Nisam siguran da će Ukrajina kapitulirati, verovatno će biti podeljena nekim primirjem, a na tu teritoriju će pasti gvozdena zavesa i to na neko vreme.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

04:02

ŽESTOKA RASPRAVA U PROGRAMU UŽIVO! Koprivica: Ukrajina je BIVŠA iz OVA tri razloga! Rakić uzvratio: Samo Rusi koriste taj izraz

Bonus video:

01:36

NAPADOM NA MOSKVU POSLATA PORUKA I ER SRBIJI?! Ekspert za bezbednost: Moguće je da je dron samo test za neko drugo oružje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track