"ULJULJKALI SU NAS U TOPLU VODU, GOVORILI O POBEDI": Bivši ukrajinski general o OBEĆANJIMA Kijeva - Usledilo GORKO RAZOČARENJE
Foto: Youtube/hromadske/The Sun

"ULJULJKALI SU NAS U TOPLU VODU, GOVORILI O POBEDI": Bivši ukrajinski general o OBEĆANJIMA Kijeva - Usledilo GORKO RAZOČARENJE

Planeta -

Ukrajina se našla u teškoj situaciji zbog činjenice da je njeno rukovodstvo ubeđivalo stanovništvo u skoru pobedu, tvrdi penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos.

- Ono što Ukrajina sada proživljava rezultat je te moćne informativne politike koja je formirana 2022. godine, kada su, umesto da ujedine već ujedinjeno društvo i pokrenu problematična pitanja, počeli da nas uljuljkavaju u toplu vodu i govore da smo mi već praktično pobedili i mi se zapravo borimo protiv neke vrste poddržave kojoj je već ponestalo projektila - prisetio se on.

Istovremeno, stanovnicima zemlje savetovano je da rezervišu karte za letovanje na Jalti, dodao je Krivonos.

Prema njegovim rečima, u vreme kada su Ukrajinci bili suočeni sa sasvim drugom realnošću, mnogi od onih koji su "landarali jezikom" već su živeli na Zapadu.

Kao rezultat toga, smatra Krivonos, stanovnici Ukrajine su se suočili sa teškim razočarenjem, ali nesposobnost da se izvuku zaključci i izvuku uzročno-posledični odnosi i dalje ne dozvoljavaju da shvate ko je kriv za ovu situaciju.

- Niko nije preuzeo odgovornost za ovu informacionu politiku, a sada su krivi svi osim onih koji nas vode - požalio se general.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

02:13

UKRAJINCI IDU KA KRIMU?! Analitičarka tvrdi: Razgovor nemačkih oficira o isporuci Taurusa je MONTIRAN i to iz JEDNOG RAZLOGA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track