Policija u Nigeriji sprečila prodaju 17 tinejdžerki i 11 beba

Policija u Nigeriji sprečila prodaju 17 tinejdžerki i 11 beba

Planeta -
Devojke su ispričale da su dobijale hranu jednom dnevno i da im je bilo zabranjeno da napuštaju kuću. Inače, takve "fabrike novorođenčadi" nisu retkost u toj afričkoj zemlji

ABUDŽA - Nigerijska policija je saopštila da je sprečila prodaju 17 tinejdžerki i 11 beba iz kuća na jugoistoku Nigerije gde su bile zatočene.

Devojke su ispričale da su dobijale hranu jednom dnevno i da im je bilo zabranjeno da napuštaju kuću. Inače, takve "fabrike novorođenčadi" nisu retkost u toj afričkoj zemlji. Oslobođene devojke su rekle da je otac sve dece dvadesettrogodišnjak koji je uhapšen.

Evropska unija je objavila je Nigerija, uz Kinu, jedan od najvećih izvora za trgovinu ljudima koje krijumčare u Evropu gde su najčešće prisiljeni na prostituciju. Nacionalna agencija za zabranu trgovine ljudima objavila da cena prodatog deteta doseže 6.400 dolara. Siromašne i neudate žene u Nigeriji čeka teška sudbina, najčešće bivaju izopštene iz društva.

Agencija je objavila i da očajne tinejdžerke koje su neplanirano ostale trudne često prisiljavaju na odlaske u klinike gde moraju da ostave svoju decu koju prodaju za ilegalno usvajanje, rad ili prostituciju. Ima i slučajeva i da ih ubijaju kako bi njihove delovi tela koristili u obredima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track