HOROR U BEČKOJ DISKOTECI: Suzavcem napadnuto 1.600 gostiju!

Panika na Prateru

HOROR U BEČKOJ DISKOTECI: Suzavcem napadnuto 1.600 gostiju!

Austrija -
Policija je u jednom od toaleta pronašla dve prazne konzerve u kojima se nalazio nadražujući gas, a iste noći uhapšen je jedan 22-godišnjak

BEČ - Šest osoba završilo je u bolnici posle napada suzavcem u jednoj od najpoznatijih bečkih diskoteka Praterdom (Praterdome). Incident se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka nakon što su nepoznate osobe suzavcem poprskale veći deo lokala. Diskoteka je evakuisana, šest osoba je prevezeno u bolnicu, objavio je list Esterrajh.

U lokalu koji se nalazi u okviru bečkog parka Prater, u nedelju oko 2 sata ujutru nalazilo se oko 1.600 gostiju, a suzavac se istovremeno proširio u obe prostorije ove diskoteke, zbog čega policija sumnja da se radilo o koordinisanom napadu.

Nakon što su gosti počeli da se žale na grebanje u grlu i peckanje u očima, menadžer je pozvao policiju i Hitnu pomoć. Diskoteka je evakuisana, 21 osoba je nakon ukazane pomoći u ambulanti puštena kući, dok je šest osoba zadržano u bolnici.

Evakuaciju ovog lokala sprovela je specijalna policijska jedinica WEGA. Iako je većina gostiju pohvalila rad hitnih službi, bilo je i onih koji nisu bili zadovoljni njihovim angažmanom.

"Svi gosti su bili primorani da izađu na glavni ulaz. Izlazi za slućaj opasnosti su bili zaključani, a spasioci se nisu potrudili da posetiocima, pre svega onima čije su oči u tom momentu bile jako nadražene od suzavca, pokažu pravi put ka vratima“, izjavio Gregor Černilofski, jedan od gostiju. On je dodao da je po izlasku iz diskoteke ispred vrata čekao sat i po vremena.

"Čekali smo ne znajući šta se zapravo dogodilo. Čekali smo na potvrdu o kom se gasu tačno radi. Jako dugo sam konstantno kašljao, zaista mi nije bilo dobro. Ipak, mnogi su prošli gore od mene. Osobe obolele od astme Hitna pomoć je morala da preveze u bolnicu, a jedna devojka se čak onesvestila", dodao je on.

Policija je u jednom od toaleta pronašla dve prazne konzerve u kojima se nalazio nadražujući gas, a iste noći uhapšen je i jedan 22-godišnjak, koji je, otrovan od alkohola, sve vreme trajanja akcije spasavanja vikao "Ja sam odgovoran za to!“.

Ipak, sutradan, kada se otreznio, mladić je povukao ovo priznanje, a policija trenutno ispituje očevice, pregleda video materijal i uzima otiske sa pronađenih konzervi. Prema navodima menadžera ovog lokala, „Praterdom“ je ovom akcijom izgubio oko 40.000 evra, što je između 80 i 90 odsto prihoda koje ostvare po večeri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track