ČEKIĆEM PO GLAVI: Tinejdžer (17) uhapšen zbog ubistva Zemira Begića
Foto: Printscreen

Protest u Seint Luisu

ČEKIĆEM PO GLAVI: Tinejdžer (17) uhapšen zbog ubistva Zemira Begića

Planeta -
Robert Mičel (17) optužen je za smrt Zemira Begića (32) koga je burtalno ubio čekićem dok je branio svoju suprugu od grupe nasilnika

SENT LUIS - Američki tinejdžer optužen je za ubistvo, prvog stepena, bosanskog imigranta tokom vikenda u Sent Luisu, javila je američka lokalna televizija KMOV-TV.

Robert Mičel (17) optužen je za smrt 32-godišnjeg Zemira Begića i to je treći američki tinejdžer koji je uhapšen za brutalno ubistvo Bosanca, dok je on branio svoju suprugu od nasilnika u američkom gradu Sent Luis, prenela je agencija AP.

Policija je saopštila da se osumnjičeni 17-togodišnjak predao inspektorima Odeljenja za ubistva u nedelju uveče i da je u ponedeljak popodne okružno tužilaštvo saopštio se Mičel tereti kao odrasla osoba za ubistvo prvog stepena i oružanu akciju.

KMOV-TV navodi da još nije poznato da li će i druga dva osumnjičena tinejdžera biti optužena kao odrasle osobe ili maloletnici.

Ubistvo Bosanca izazvala je spontani protest u bosanskoj zajednici i demonstranti su blokirali saobraćaj u Gravoisu i Itaski u nedelju uveče, kao odgovor na nasilje u komšiluku.Begić je ubijen brutalno, udarcima čekića.

Nalazio se u svom vozilu kada mu je prišlo nekoliko maloletnih osoba i počelo da udara u njegov automobil, a onda su napali i njega.

On je pronađen bez svesti i sa povredama glave, stomaka i lica, sat i po posle ponoći u nedelju, u jednoj ulici u Sent Luisu i preminuo je od povreda u bolnici.Begić se, sa porodicom, preselio u SAD 1996. godine, dok je u Sent Luis došao pre nekoliko meseci, pošto se oženio zemljakinjom koja živi u tom gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track