(FOTO) OVU VATRENU LOPTU NISU DETEKTOVALI NI NASA RADARI: Ogroman meteor pao nedaleko od Brazila
Foto: Profimedia

Eksplodirao kao atomska bomba, niko nije primetio

(FOTO) OVU VATRENU LOPTU NISU DETEKTOVALI NI NASA RADARI: Ogroman meteor pao nedaleko od Brazila

Planeta -
Ogromna vatrena lopta pala je u Atlantski okean ove nedelje i oslobodila istu količinu energije, kao prva atomska bomba, ali taj događaj gotovo niko nije primetio.

Huge fireball explodes over Atlantic as meteor flies into Earth from space, scientists say it was the most powerful explosion since a famous and lethal one in 2013 http://ift.tt/20UFSMe via rikilamadrid

Posted by World News Everyday on Wednesday, February 24, 2016

Veliki meteor je uleteo u Zemljinu atmosferu oko 900 kilometara od obale Brazila, eksplodirao u vazduhu i kao zapaljena lopta pao u okean.

Iako je eksplozija bila silovita, naučnici kažu da ovaj udar ipak nije bio opasan.

Huge meteor explodes in the atmosphere over AtlanticREAD HERE: http://goo.gl/cukWJT

Posted by Primenews.com.bd on Wednesday, February 24, 2016

„Da je meteor pao na naseljeno područje, verovatno bi polomio prozore i uplašio mnogo ljudi, ali mislim da ne bi pričinio nikakvu ozbiljnu štetu“, kaže Fil Plejt, istraživač NASA koji je ispitivao ovaj događaj.

Slični udari dogodili su se u skorijoj prošlosti, poput eksplozije iznad Čeljabinska u februaru 2013, kada je povređeno 1.600 ljudi. Tokom te godine mnogi manji udari prošli su potpuno nezapaženo.

Largest fireball since Chelyabinsk falls over Atlantic....The biggest fireball since the Chelyabinsk explosion plunged through the atmosphere over the Atlantic Ocean on February 6.

Posted by EarthSky.Org on Wednesday, February 24, 2016

NASA prati potencijalno opasne objekte u svemiru, ali nekad se dogodu da propusti koji. To je i bio slučaj sa asteroidom koji je detektovan u poslednjem trenutku, kada je već bio blizu naše planete. Na svu sreću, njegova putanja nije se ukrštala sa Zemljinom.

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track