KELN: Više od pet stotina prijava zbog nasilja tokom dočeka
Foto: Reuters

Uzbuna u Nemačkoj

KELN: Više od pet stotina prijava zbog nasilja tokom dočeka

Planeta -
Osumnjičeno je 19 osoba, a uhapšen je 19-godišnji Marokanac koji se sumnjiči za krađu laptop računara. On je od ranije poznat policiji, navedeno je u saopštenju

Keln -- Policija u Kelnu je saopštila da je zbog nasilja u novogodišnjoj noći do sada podneto 516 prijava, a od tog broja oko 40 odsto odnosi se na seksualne napade.

Osumnjičeno je 19 osoba, a uhapšen je 19-godišnji Marokanac koji se sumnjiči za krađu laptop računara. On je od ranije poznat policiji, navedeno je u saopštenju.

U današnjem saopštenju policije ne spominju se raniji navodi da su za nasilje uglavnom osumnjičene osobe "iz Severne Afrike" i azilanti koji u Nemačkoj borave ilegalno, kako su to ranije saopštili policijski zvaničnici.

U Hamburgu je do sada registrovano 133 žalbi zbog nasilja u novogodišjoj noći, uključujući i seksualne napade, rekli su zvaničnici tog grada i dodali da su podnosioci tih žalbi naveli različite profile osoba koje sumnjiče za te napade.

U Nemačku je 2015. stiglo više od milion azilanata, a događaji u Kelnu izazvali su nove kritike na račun nemačke kancelarke Angele Merkel, zbog njenog zastupanja migrantske politike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track