MULTIMILIJARDER TRAMP: Obama je slab, Putin ga ne poštuje
Foto: Reuters

Kandidat za predsednika

MULTIMILIJARDER TRAMP: Obama je slab, Putin ga ne poštuje

Planeta -
Deo problema koji Ukrajina ima sa SAD je to što Putin ne poštuje našeg predsednika, zaključio je bogataš

VAŠINGTON - Milijarder i kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u SAD, Donald Tramp optužio je američkog predsednika Baraka Obamu da ne sprovodi ono što u javnosti priča o Ukrajini, kao i da nema snage da se suprotstavi svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu.

"Naš predsednik je slab. On ne radi ono što bi trebalo da radi po pitanju Ukrajine", poručio je Tramp putem video linka na međunarodnoj konferenciji u Kijevu.Tramp je takođe ocenio da Obama nije uspeo da pokaže snagu pred sve većom nacionalističkom i doplomatskom agresivnošću Putina, preneo je AFP. "Deo problema koji Ukrajina ima sa SAD je to što Putin ne poštuje našeg predsednika", zaključio je Tramp.Rik Peri odustao od trke za predsedničke izbore

Bivši guverner Teksasa, republikanac Rik Peri, saopštio je da se povlači iz trke za predsedničke izbore sledeće godine. "Danas suspendujem svoju kampanju za predsedničke izbore", rekao je u Sent Luisu Peri, koji se borio da prikupi novac i koji se u anketama nalazi skoro na začelju liste. Tako je Peri postao "prva žrtva" borbe za republikansku nominaciju. Peri je istako da republikanci imaju mnogo kandidata i da se povlači znajući da je njegova partija u dobrim rukama. On je bio kandidat 2012. godine ali je napustio kampanju posle nekoliko gafova tokom televizijskih debata.Peri, naime, tada nije umeo da nabroji tri vladine agencije koje bi ukinuo ako bi bio izabran za predsednika SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track