(VIDEO) NOVE SANKCIJE EU PROTIV RUSIJE: Kozaci, proruski borac Motorola i ruski funkcioneri na udaru
Foto: AP

Proširen embargo

(VIDEO) NOVE SANKCIJE EU PROTIV RUSIJE: Kozaci, proruski borac Motorola i ruski funkcioneri na udaru

Planeta -
Na proširenoj crnoj listi su i dva zamenika ministra odbrane Rusije

BRISEL - Dva zamenika ruskog ministra odbrane, kozačka nacionalna garda i čuveni proruski komandant Motorola nalaze se na listi pravnih i fizičkih lica iz Rusije i Ukrajine kojima je Evropska unija uvela sankcije.

Prvi zamenik ministra odbrane Rusije Arkadij Bahin, zamenik ministra Anatolij Antonov i zamenik načelnika Generalštaba Andrej Kartapolov su na listi 14 Ukrajinaca i pet ruskih funkcionera kojima je od danas zabranjeno da putuju u EU i raspolažu imovinom na njenoj teritoriji.

Odluku o proširenju sankcija na 19 novih imena i devet pravnih lica donesli su prošle nedelje ministri spoljnih poslova zemalja članica EU, a ona je danas objavljivanjem liste sankcionisanih stupila na snagu.

Većina ostalih osoba kojima su uvedene sankcije su civilni i vojni lideri samoproglašenih Narodnih republika Donjecka i Luganjska. Na listi se našlo osam bataljona proruskih snaga na istoku Ukrajine, uključujući i Kozačku nacionalnu gardu, a njihovi komandanti su takođe pod sankcijama.

Najpoznatiji među njima je čuveni Motorola, komandant bataljona Sparta Donjecke Narodne Republike, koji je osvojio aerodrom u Donjecku. Motorola sada neće moći da putuje u EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track