OSUĐEN MAROKANAC:  Stotine migranata koji su napadali žene u Kelnu su još uvek na slobodi!
Foto: AP

Suđenje za krađu

OSUĐEN MAROKANAC: Stotine migranata koji su napadali žene u Kelnu su još uvek na slobodi!

Planeta -
U Kelnu su danas pred sud izvedena prva trojica osumnjičenih za masovne napade na žene tokom novogodišnje noći u tom gradu, a za sada je osuđen samo jedan Marokanac i to uslovno - za krađu.

Većina muškaraca koji su tokom novogodišnje noći napadali i seksualno zlostavljali žene možda nikada neće biti uhapšena, izjavio je šef policije u tom gradu Jirgen Matijas. Dvadest trogodišnji Marokanac koji je danas osuđen, dobio je šestomesečnu uslovnu kaznu zbog krađe foto aparata, mobilnog telefona i posedovanje droge. On će takođe morati da plati kaznu od 100 evra okružnom sudu u Kelnu.

Nemačka policija, Foto: Profimedia
Nemačka policija, Foto: Profimedia

Napadač je osuđen zato što je ukrao mobilni telefon od devojke koja je fotografisala gradsku katerdalu. Dvadesetogodišnjakinja nije videla ko je uzeo telefon, ali ga je uhvatila pošto je jedan avganistanski izbeglica koji je prisustvovao događaju pokazao na njega. Policija je naknadno kod osumnjičenog našla i amfetamine, preneo je AP. Svoj trojici osumnjičenih se danas sudi za krađu, ali ne i za seksualne napade. Većina muškaraca koji su tokom novogodišnje noći u Kelnu napadali i seksualno zlostavljali žene možda nikada neće biti uhapšena, zato što snimci sa sigurnosnih kamera nisu dovoljno dobri da se identifikuju počinioci seksualnih zločina, objasnio je Matijas, a prenosi BBC.

Posle novogodišnjih incidenta podneto je između 500 i 1.000 krivičnih prijava, a 40 odsto se odnosilo na seksualne napade. Detektivi su identifikovali 75 osumnjičenih. To su većinom lica iz severne Afrike koja su došla u Nemačku ilegalno ili su tražila azil.

"Snimci nisu bili dovoljno dobri da se identifikuju seksualni napadi. Možemo videti neke krađe, ali to je sve. Oslanjamo se na iskaze svedoka i žrtava u identifikaciji napadača", rekao je Matijas. I druga dva mladića kojima se danas sudi, jedan Tunišanin i još jedan Marokanac, osumnjicena su za krađu fotoaprata Napadi za koje su uglavnom okrivljeni stranci izazvali su gnev javnosti u trenutku kada se Nemačka nosi sa ogromnim prilivom izbeglica.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track