ŠARLI EBDO PONOVO PROVOCIRA: Evo kakvu je karikaturu objavio o napadu u Briselu
Foto: Printscreen Twitter

Satira na ivici ukusa

ŠARLI EBDO PONOVO PROVOCIRA: Evo kakvu je karikaturu objavio o napadu u Briselu

Planeta -
Na naslovnoj strani najnovijeg broja francuskog satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo", koji izlazi sutra, objavljena je karikatura u vezi s terorističkim napadima u Briselu, prenosi HINA.

Naslovnica je objavljena na Fejsbuk stranici "Šarli ebdoa" i na njoj se vidi svetski poznati belgijski pop-pevač Strome koji peva poznati hit "Papa ou t'es?" ("Tata, gde si?") Agencija navodi da se oko njegove glave vide rastrgnuti delovi tela koji govore "Ovde, ovde, ovde takođe".

U januaru prošle godine maskirani teroristi upali su u redakciju "Šarli ebdoa" i ubili 12 osoba, članova redakcije i dvojicu policajaca. Na njih je izvršen i bombaški napad nakon što su 2011. objavili karikaturu prororoka Muhameda.

HINA prenosi da su na Tviteru već počele reakcije na najnoviju naslovnu stranu francuskog magazina u kojima dosta ljudi izražava šokiranost.

"Kako na humoristički način reagovati na naslovnicu 'Šarli ebdoa' o atentatima u Belgiji? Ne možemo čak ni da im pucamo u glavu, to je već učinjeno", piše u jednoj od poruka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track