U TOKU SASTANAK VLADARA IZ SENKE: Bilderberg grupa odlučuje o sudbini sveta! Ovo je njihov plan
Foto: Shutterstock

U TOKU SASTANAK VLADARA IZ SENKE: Bilderberg grupa odlučuje o sudbini sveta! Ovo je njihov plan

Planeta -

Članovi tzv Svetske vlade u senci su se u četvrtak 9. juna zatvorili na četiri dana kako bi raspravljali o pitanjima od visokog značaja i ponovno pokušali odlučiti sudbinu planete.

Tajni sastanak Kluba Bilderberg se održava svake godine od 1954., a ove godine se održava od 9. do 12. juna u nemačkom gradu Drezdenu.

Popis gostiju

Svake godine manifestacija okuplja od 120 do 150 gostiju, među kojima su kraljevi, plemići, političari, politički lideri i vladini funkcioneri, bankari, vlasnici i izvršni direktori vodećih svetskih konglomerata.

Dvojica premijera, četiri ministra finandija, holandski kralj Vilijam, bivši državni sekretar Henri Kisindžer, šefica MMF, bivši predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, bivši šef CIA Dejvid Petreus, predsednik Međunarodnog savetodavnog odbora Goldman Sač Grupe, čelnik Gugla i Jutjuba su među gostima ovogodišnjeg susreta, stoji na listi učesnika objavljenoj na internet stranici Kluba Bilderberg.

Što se tiče španskih predstavnika, na sastanku prošlog petka je objavljeno da je pozvan kandidat za premijera Španije, Albert Rivere. Međutim, čini se da Rivera na kraju neće prisustvovati sastanku, ali će u Drezden doći finansijski stručnjak stranke, Luis Garicano.

Nova učesnica na ovom susretu će biti španska kraljica Leticia, koja je zamenila kraljicu Sofiju nakon njenog odlaska 2014. godine.

Pitanja na dnevnom redu "svetske vlade u senci"

Teme o kojima će se raspravljati ove godine, barem prema službenom dnevnom redu objavljenom na internet stranici Kluba Bilderberg, su aktualni događaji u svetu, Kina, problem migracija u Evropi, Bliski istok, Rusija, politička situacija u Americi i njena ekonomija, uticaj cena sirovina i energenata na geopolitiku, neizvesnost srednje klase i tehnološke inovacije.

Foto: AP
Foto: AP

Međutim, stručnjaci takođe ističu da će se raspravljati i o "Brexitu" i usvajanju strategije za uklanjanje milijardera Donalda Trampa iz trke za američkog predsednika i kako ojačati položaj kandidata kojeg je odabrao Bilderberg, Hilari Klinton, piše Hafington Post.

Zbog čega im smeta Tramp?

Prvi razlog koji može brinuti svetsku elitu su trgovinski sporazumi, kao što je Transpacifičko ekonomsko partnerstvo (TPP). Prema različitim procenama, samo u Sjedinjenim Državama će se do 2025. godine zbog tog sporazuma ugasiti 450 000 radnih mesta, a implementacija sporazuma će biti pravi udar za građane i američku ekonomiju.

S druge strane, globalisti Kluba Bilderberg, Saveta za inostrane poslove i Rokefeler, kao što piše na blogu Džona Rapoporta, itekako računaju na TPP, a na Svetskom ekonomskom forumu su Trampa etiketirali kao jednog od mogućih protivnika njegovom sprovođenju.

Foto: AP
Foto: AP

"TPP i TTIP su njihova najdragocenija dostignuća. Oni žele da potkopaju američku ekonomiju, a u svom programu imaju nameru da otvore put prema planeti s jednim sistemom upravljanja. Globalističko carstvo. Čini se da će Donald Tramp sabotirati planove tog globalnog ekonomskog haosa i nespornu nadmoć mega-korporacija i oni u Davosu nisu prestajali da pričaju o njemu", piše Rapoport.

Rusija ne popušta Klubu Bilderberg

Drugi trend koji može smetati moćnoj svetskoj eliti je njegov stav prema Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu. Milijarder je nekoliko puta ponovio da podržava rusku kampanju u Siriji i rekao da bi dolazak na vlast sirijske naoružane opozicije, koju pomaže Vašington, bila još gora opcija za sve zemlje i svet.

Osim toga, na konferenciji za novinare 17. decembra ruski predsednik rekao je "kako je Tramp talentovan i sjajan čovek", ali i da je "apsolutni lider u predsedničkoj trci u Americi". Donald Tramp je na to reagovao poručujući da mu je "velika čast" čuti te reči od strane ruskog lidera.

Činjenica je da pobeda Trampa može otvoriti novu fazu u odnosima između Sjedinjenih Država i Rusije, što nikako nije isplativo za Klub Bilderberg, koji ne želi predsedničkog kandidata izvan kontrole.

Naravno, Klub Bilderberg se neće zaustaviti i koristeći se svojim uticajem i bogatstvom će sve preduzeti kako bi postigao svoje ciljeve i da na izborima za predsednika pobedi njihov kandidat, ovog puta je to sasvim sigurno Hilari Klinton, što bi za ceo svet predstavljalo svojevrsnu giljotinu.

Panama pejpers

Portal El Confidencial Digital piše kako Klub Bilderberg ove godine planira da reši pitanje afere "Panama pejpers", curenja povjerljivih dokumenata koji otkrivaju skrovišta bogatstva aktivnih kompanija, profita i utaju poreza šefova država i vlada, svetskih lidera i drugih važnih osoba.

"Cilj je razotkriti način poslovanja poreskih utočišta kao što su ona u Panami, Kajmanskim ostrvima i Švajcarskoj, kako bi milijarderi u svetu premestili svoj kapital i bogatstvo u Sjedinjene Američke Države, te tako tu zemlju pretvorili u veliku supersilu i vodeće svetsko poresko utočište. Borba protiv utaje poreza služi samo kao izgovor za pokretanje ove operacije", prenosi portal El Confidencial Digital.

Prema izvorima bliskim portalu, također se nastoji osigurati veća sigurnost za one koji štite svoja bogatstva u tim područjima. Navodno bi se sa američkim, kao jedinim poreznim utočištem, mogla "uspostaviti kontrola nad nezakonitim ili kriminalnim aktivnostima i organizacijama koje koriste porezne oaze za pranje novca koji, između ostalog, dolazi od trgovine oružjem i drogom".

Klub Bilderberg je "tajna organizacija koja vodi planetu"

Malo informacija izlazi van iz ovog odabranog kluba. Neki kažu da je reč o "tajnoj organizaciji koja upravlja planetom i da niko nije saznao ništa važno o Klubu Bilderberg, a da prethodno nije postao član."

(Altermainstreaminfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track