(VIDEO) DRAMATIČNO SPASAVANJE; ŽIVA JE! Mala Đulija (10) preživela 17 sati pod ruševinama u Italiji!
Foto: Printscreen

Italija u agoniji

(VIDEO) DRAMATIČNO SPASAVANJE; ŽIVA JE! Mala Đulija (10) preživela 17 sati pod ruševinama u Italiji!

Planeta -

Spasioci su vrištali od sreće kad su izvukli živu devojčicu iz ruševina kuće u Peskari del Tronto, jednom od gradića koje je jučerašnji zemljotres snage 6,2 Rihtera gotovo sravnio sa zemljom.

Spasilac, koji je pronašao devojvčcu, izjavio je za AP da je "nakon 17 sati od potresa začuo glasić iz ruševina porodične kuće".

"Čujem nešto ispod", rekao je volonter, komšija, nakon čega su se okupili vatrgasci.

Jedan spasilac je zamolio sve prisutne da se utišaju i začuo glas devojčice koja je 17 sati bila pod odronom svoje kuće.

Komšija je počeo da je doziva imenom "Đulija, hajde Đulija" i spasioci su izvukli živu devojčicu, što su meštani propratili aplauzom i radosnim uzvicima.

Mala Đulija je 17 sati provela pod ruševinama. Neverovatno, ali nije imala ozbiljne povrede.

Nadu daje i sudbina dva dečaka, uzrasta od četiri i sedam godina, koje je spasila baka. Deca su spasena brzom i mudrom reakcijom bake koja ih je ugurala ispod kreveta na prvi znak ljuljanja kuće, navodi Rojters i dodaje da je zemljotres preživela i baka, ali da je ostala bez muža.

Spasilačke akcije su u jeku, a iz mnogih ruševina čuju se krici dece. Lokalno stanovništvo pomaže i golim rukama kopa ruševine na tim mestima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track