(VIDEO) NAJSIROMAŠNIJI PREDSEDNIK PONOVO ODUŠEVIO: Muhika dao beskućniku novac tokom intervjua!
Foto: Fonet/AP

Video obišao svet

(VIDEO) NAJSIROMAŠNIJI PREDSEDNIK PONOVO ODUŠEVIO: Muhika dao beskućniku novac tokom intervjua!

Planeta -
Prosjak je prišao tokom intervjuisanja i pitao predsednika da mu da novčić, dok mu je on odgovorio da nema novčić, ali mu je dao mu 100 urugvajskih pezosa

Predsednik Urugvaja Hoze Muhika, koji važi za najskromnijeg predsednika na svetu, snimljen je kako tokom intervjua daje beskućniku novac.

Prosjak je prišao tokom intervjuisanja i pitao predsednika da mu da novčić, dok mu je on odgovorio da nema novčić, ali mu je dao mu 100 urugvajskih pezosa.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Oduševljeni beskućnik je vikao "Budite zauvek predsednik", što je nasmejalo Muhiku, koji mu je odgovorio "Ne, ne, vi ste ludi".Predsednik Urugvaja ima nadimak "najsiromašniji predsednik na svetu", pošto koristi 10 odsto plate, a ostalo daje u dobrotvorne svrhe. Od plate koja je 12.500 dolara, zadržava 1.250.

"Zadovoljan sam ovim iznosom jer u Urugvaju mnogi žive sa mnogo manje", kaže Muhika koji je i svoju suprugu zamolio da učini isto.

Urugvajski predsednik i njegova supruga žive na farmi u Montevideu, a njegov najveći "udar" na državni budžet bila je kupovina "bube" fabrike "Folksvagen" u vrednosti od 1.945 dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=Pov9h-oFEn0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track