(VIDEO) TERORISTIČKI NAPADI U ISTANBULU: Najmanje 38 mrtvih, 166 ranjenih u eksploziji bombe
Foto: Printscreen Twitt

Dan žalosti u Turskoj

(VIDEO) TERORISTIČKI NAPADI U ISTANBULU: Najmanje 38 mrtvih, 166 ranjenih u eksploziji bombe

Planeta -

Dve jake eksplozije odjeknule su večeras u Istanbulu i tom prilikom poginulo je najmanje 38 dok je ranjeno 166 ljudi, od toga 20 policajaca.

11.30 - Putin uputio saučešće Erdoganu

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je izraze saučešća turskom kolegu Redžepu Tajipu Erdoganu kao i porodicama žrtava terorističkog napada u Istanbulu, dok je povređenima poželeo brz oporavak.

Putin je izrazio uverenje da će počinioci biti kažnjeni, saopšteno je iz pres službe Kremlja.

"Predsednik Rusije snažno je osudio ovaj okrutni i cinični zločin i izrazio uverenje da će počinioci i organizatori biti kažnjeni. Predsednik je i ovom prilikom naglasio da ova tragedija potvrđuje neophodnost zajedničkih napora u cilju borbe protiv terorizma".

11.15 - Šulc izrazio saučešće

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc oglasio se putem društvenih mreža rekavši kako su "njegove misli i solidarnost sa turskim građanima i porodicama žrtava u napadu u Istanbulu".

11.00 - Među poginulima i član uprave FK Bešiktaš

Turski mediji izveštavaju da su u terorističkom napadu u Istanbulu ubijeni član uprave Bešiktaša Vefa Karakurdu i radnik fan šopa Tundž Undžu.

10.20- Erdogan:Cilj terorističkog napada - što veći broj žrtava

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je u Istanbulu izvršen teroristički napad i da je cilj napadača bio da izazovu što veći broj žrtava.

09.50 - Broj mrtvih porastao na 38- Broj mrtvih u napadu je porastao na 38, od čega su 30 policajaca, rekao je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

09.05- Turske vlasti proglasile su danas dan žalosti posle dvostrukog terorističkog napada u centru Istanbula u kojem je stradalo najmanje 30 osoba, uglavnom policajaca, a ranjeno 166, prenela je turska državna agencija Anadolija.

09.00 - Zamenik turskog premijera Numan Kurtulmuš rekao je danas da bi pripadnici Kurdistanske radničke partije (PKK) mogli da stoje iza napada.

"Sve ukazuje na PKK, očigledno je da se radi o planiranom napadu. Za sada ne možemo da kažemo ništa definitivno", rekao je Kurtulmuš.

08.55 - Uhapšeno desetoro nakon eksplozija- Desetoro ljudi je uhapšeno na osnovu podataka iz detoniranog vozila, prenose agencije.

08.40 - Bilo je kao u paklu- "Pio sam čaj u kafiću u blizini džamije kada se dogodila eksplozija. Bilo je stravično, plamen se podigao do neba", rekao je Omer Jilmaz, koji radi kao čistač u džamiji Dolmabahče, koja se nalazi preko puta stadiona, prenosi Gardijan.

22.00 - 01.08 - Agencije prenose da je najmanje 15 osoba poginulo, a 69 ranjeno u eksploziji.

21.25 - Turska tv stanica NTV je navela da je meta bio autobus sa pripadnicima policije za razbijanje demonstracija, prenosi Rojters.

Eksplozije su odjeknule dva sata posle okončanja utakmice. Turski ministar unutrašnjih poslova je izjavio da zasad nema informacija da li ima poginulih i da prve informacije upućuju da su ranjeni policajci.

AP prenosi izjave svedoka da se čuje i pucnjava, što ukazuje i na oružani napad na policiju. Na mesto eksplozije upućena su ambulantna i vatrogasna vozila, a policija je obustavila saobraćaj oko stadiona.

21.20 - Eksploziju je izazvao automobil-bomba, prenosi turska NTV.

21.15 - Ministar unutarnjih poslova Sulejman Sojlu potvrdio je da su dve snažne eksplozije prijavljene večeras u Istanbulu i da se Jedna dogodila kraj stadiona Bešiktaša

VIDEO footage of the huge emergency services response to the explosion near Beşiktaş Vodafone Arena in #Istanbul #Turkey pic.twitter.com/cY3xIraqe0

21.00 - Detonacije su odjeknule blizini arene "Vodafon" i stadiona kluba Bešiktaš, u Istanbulu, prenose svetski mediji.

Prema prvim nezvaničnim informacijama jedna eksplozija se dogodila u tržnom centru, a druga kod autobusa kojim je obezbeđenje prolazilo nedaleko od stadiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track