(VIDEO) ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: Merkelov tešila uplakanu palestinsku devojčicu
Foto: Printscreen Yt

Suze bola

(VIDEO) ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: Merkelov tešila uplakanu palestinsku devojčicu

Planeta -
Jedni hvale kancelarku jer je pokazala emocije, drugi je kude jer je bila distancirana i stavila devojčici do znanja da ne može ništa više da uradi za nju i njenu porodicu

BERLIN - Ponašanje nemačkog kancelara Angele Merkel prema uplakanoj palestinskoj devojčici koja se sa porodicom nalazi pred proterivanjem nazad u domovinu izazvalo je na društvenim mrežama različite komentare, ali i kritike da je najmoćnija žena sveta distancirano reagovala, prenose danas nemački mediji.

"Čovek ipak ne može tako da se odnosi prema devojčici", rekla je jedna učiteljica koja je pratila emisiju u susednoj prostoriji modernog školskog centra u Rostoku, odakle se direktno prenosio kancelarkin razgovor sa mladima uzrasta do 17 godina o politici EU prema izbeglicama, navode nemački mediji.

Merkelova je u razgovoru s devojčicom birala reči i tražila najpogodniju.

"Ponekad je to teško, politika... i ti si jedan veoma simpatična osoba, ali ti, takođe, znaš da u palestinskim izbegličkim logorima ima još hiljade i hiljade ljudi. Ako bi mi sada rekli svi možete doći... to mi ne bi mogli i da izvedemo... ima i onih koji moraju da se vrate...", objašnjavala je Merkelova, a devojčica je počela da plače.

Zatim je Merkelova pošla ka njoj i pomazila je.

"Znam da je teška situacija, zato i želim da je utešim", odbrusila je kancelarka kad su počeli da joj objašnjavaju da su tinejdžerka i njena porodica u teškoj situaciji i opet se okrenula maloj.

To je emocionalni vrhunac emisije, prenose mediji, navodeći da je Merkelova devojčici takođe stavila i do znanja da ništa više ne može da uradi za nju.

http://www.youtube.com/watch?v=VuWcHwvnyrM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track