Počeo rat zbog Aksentijevića

Slučaj Nikola Aksentijević

Počeo rat zbog Aksentijevića

Fudbal -
Partizan nije dao svom igraču Aksentijeviću da nastupa na EP zbog povrede, ovaj odigrao 80 minuta na pripremnom meču crno-belih

Dokle više...Mladi fudbaler Partizana Nikola Aksentijević nije otputovao na EP u Estoniju sa reprezentacijom Srbije jer je navodno bio povređen. Onda je brzonogi vezni fudbaler odigrao 80 minuta za crno-bele na pripremama u Sloveniji protiv austrijskog Nojštata. Ovakav epilog naišao je na osudu javnosti i čelnika FSS.Podsetimo, nedeljama se vodila polemika između Partizana i FSS zbog igrača. Na kraju, put Estonije na EP iz Partizana su otišli Nikola Ninković i Aleksandar Mitrović, dok su sa crno-belima ostali Lazar Marković i Nikola Aksentijević.Bivši selektor naše fudbalske reprezentacije i čovek od autoriteta Ilija Petković izneo je svoje mišljenje povodom „slučaja Aksentijević“ i dobronamerno ukazao na suštinu problema.- Zar je moguće da ne mogu da se dogovore? Igranje za reprezentaciju uvek treba da predstavlja čast, nešto uzvišeno... Očigledno je da su neki izgubili kodeks ponašanja i da nemaju svest o tome šta znači predstavljati svoju državu - rekao je Ilija Petković, a onda poentirao:- Postoji veliki problem između FSS i Partizana! Neću da nagađam niti da kvarim svoje odnose s Partizanom i FSS, ali oni nesuglasice što pre moraju da reše. Nije moje da arbitriram. Zna se kakve su konsekvence.U FSS smatraju da će problem s Partizanom rešiti posle EP, dok je selektor Zoran Marić poručio da mu je Aksentijević bio važan u startnom timu, te da ova generacija igrača do 19 godina ima priliku i da ode na SP. S druge strane, iz Partizana poručuju da se nepotrebno pravi problem tamo gde ga nema.

Siniša Mihajlović, Dragan Đurić i Tomislav Karadžić
Siniša Mihajlović, Dragan Đurić i Tomislav Karadžić

Zvezda izašla u susretZanimljivo, najveći rival Partizana Crvena zvezda pustila je trojicu svojih mladih igrača na EP u Sloveniju. Tako su u Estoniju otišli Srđan Milivojević, Filip Stojković i Uroš Spajić, igrači koji konkurišu za startnih 11 na Marakani.Trener Robert Prosinečki rekao je da mu je čast što će njegovi učenici igrati na EP, pa oni nisu ni išli na bazični deo priprema s klubom u Sloveniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track