POVREĐENA STARICA: Oči mi je iskopala dežurna sestra!

Na pomolu obrt u istrazi u Knjaževcu

POVREĐENA STARICA: Oči mi je iskopala dežurna sestra!

Crna Hronika -
U prvom saslušanju Olga C. (83) rekla da ju je dežurna sestra povredila, iznervirana time što starica nije htela da popije lek, ali na drugom saslušanju je promenila izjavu

NIŠ - Misterija!Slučaj kopanja očiju Olgi C. (83) u Gerontološkom centru u Knjaževcu dobio je zvanični epilog privođenjem B. T. (76), kojoj je određen pritvor zbog sumnje da je u noći između 11. i 12. marta oko pet sati ujutru u toaletu Centra napala i iskasapila cimerku. Međutim, Kurir je došao do saznanja da je Olga C. na prvom saslušanju ispričala da joj je oči iskopala medicinska sestra.Izvor Kurira blizak istrazi tvrdi da postoji izjava u kojoj Olga C. za napad nije optužila B. T., već medicinsku sestru!- Bila sam u svojoj sobi u Gerontološkom centru kad je došla medicinska sestra da mi da lek. Odbila sam da uzmem lek, pa je to dežurnu sestru iznerviralo. Počela je rukama na silu da mi otvara usta i da mi izvlači jezik. Sve vreme je vikala: „Hoćeš da ti isečem jezik“. Potom me je udarala po grudima, ponovo mi otvarala usta, a zatim me je iznenada uhvatila za oči. Nije istina da me je neko negde gurnuo niti da sam pala - rekla je baka Olga u prvoj izjavi datoj niškoj policiji.Kako Kurir saznaje, Olgina izjava je prosleđena jednom od starešina u Policijskoj upravi Niš, a potom nadležnima u Zaječaru. Međutim, kad je Kurir kontaktirao sa Osnovnim tužilaštvom u Zaječaru, koje vodi slučaj, odgovoreno nam je da oni takvu izjavu ne poseduju!- Baku Olgu su potom saslušali i inspektori iz Zaječara i ona je tad promenila iskaz, a cela istraga je krenula u drugom pravcu! Olga C. je ispričala i da su u sobi, osim nje i B. T., ležale još tri korisnice Centra, ali nijedna nije mogla da joj pomogne pošto su nepokretne - rekao je sagovornik Kurira.

Smenjen direktor RanđelovićMinistarstvo rada je ubrzo nakon nesvakidašnjeg slučaja, koji je uznemirio javnost, smenilo Predraga Ranđelovića, direktora Gerontološkog centra Knjaževac. Ranđelović je, kako se navodilo u saopštenju tog ministarstva, smenjen s funkcije zbog propusta u radu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track