PUCNJAVA U ZAJEČARU: Ranio ženu, pa nožnim palcem pucao u sebe!
Foto: Kurir štampano

Pokušaj ubistva i samoubistva

PUCNJAVA U ZAJEČARU: Ranio ženu, pa nožnim palcem pucao u sebe!

Crna Hronika -
Budimir Kostić (56) ispalio tri patrone iz lovačke puške u suprugu Branu (52), a onda cev okrenuo ka sebi i povukao oroz

ZAJEČAR - Tragedija!Budimir Kostić (56), direktor Medicinske škole u Zaječaru, pucao je iz lovačke puške u suprugu Branu (52), a potom pokušao da se ubije! Iako je na ženu ispalio tri patrone, ona je lakše ranjena, a Kostić je pucao sebi u glavu i lekari se bore za njegov život. Supružnici su bili pred razvodom, pa se pretpostavlja da je to motiv nesreće.Tragedija se dogodila ispred kuće Braninih roditelja kada je ona krenula na posao u zaječarsku gimnaziju, gde radio kao profesor.Pobegla u kuću- Brana je skidala sneg sa svoje crvene „mazde“ kad se Kostić pojavio u crnom „pežou 207“ i preprečio joj put. Bilo je oko 7.50 sati. Budimir je izašao s lovačkom puškom jednocevkom u ruci i, pre nego što je Brana uspela i reč da izgovori, zapucao je. Sačma je pogodila Branu u glavu, a zatim je Buda ubacio još jedan metak u cev i opalio. Drugi snop sačme zasuo je Branu po vratu, ali je ona ipak ostala na nogama! Dok je ubacivao i treću patronu u cev, Brana je pobegla u kuću - ispričao je Mališa Stojanović, inspektor u zaječarskoj policiji.Dok je utrčavala u kuću, Kostić je i treći put povukao oroz i ženu pogodio u rame.- Iako ranjena sa tri hica, Brana je uspela da pobegne. Tad je Budimir izuo cipelu, okrenuo cev puške prema sebi i povukao obarač nožnim prstom! Sačma ga je pogodila u grudi, ali je ostao svestan. Ubacio je još jednu patronu u cev, naciljao u glavu i opalio - kazao je inspektor Stojanović.Htela da ga ostaviIstražitelji pretpostavljaju da su motiv tragedije narušeni porodični odnosi.- Od prošle godine je bio vidno povučen. Poverio mi se da mu loše ide sa suprugom i da ne zna šta da radi. Bio je ubeđen da se ona viđa s drugim čovekom. Zbog bračnih razmirica, on je ostao u stanu u gradu, a Brana se vratila kod majke. Znam da ju je više puta molio da nastave zajedno da žive, ali ona to nije htela - tvrdi Kostićev prijatelj.Kostić je navodno tokom vikenda telefonom zvao suprugu.- Znam da je uoči vikenda čuo da Brana planira da ode s drugim čovekom i zbog toga je verovatno pobesneo. Govorio je da, ako ne bude njegova, neće biti ničija, jer ju je stvarno obožavao - tvrdi naš sagovornik.

Ovde se sve desilo... Parking ispred kuće Branine majke
Ovde se sve desilo... Parking ispred kuće Branine majke

http://www.youtube.com/watch?v=RKA_JPBlbiI

Muž kritičnoLEKARI SE BORE ZA BUDIN ŽIVOTRanjeni supružnici hitno su prevezeni u zaječarsku bolnicu. Brana je teško ranjena, ali lekari njeno stanje procenjuju kao stabilno. Budimir je posle reanimacije u Zaječaru hitno prebačen u Klinički centar u Nišu, a njegovo stanje je kritično, saznajemo iz zaječarske bolnice.

Bavio se lovomPOLICIJA NIJE MOGLA DA MU UZME PUŠKUBudimir je na suprugu i sebe pucao iz lovačke puške ruske proizvodnje, jednocevke kalibra 12 milimetara.- Bio je lovac i imao je urednu dozvolu za pušku. Pošto protiv Kostića nije bilo prijava za nasilje u porodici, policija nije imala osnov da mu oduzme oružje - kaže izvor Kurira iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track