RAKOČEVIĆ: Evroliga je tu, sad hoćemo trofej

Utisci iz Laktaša

RAKOČEVIĆ: Evroliga je tu, sad hoćemo trofej

Košarka -
Pokazali smo karakter, nismo još osvojili titulu, hoćemo i to da podarimo navijačima. Hvala im jer su nas bodrili kad je bilo najteže, rekao jew kapiten Crvene zvezde

Posle pobede Crvene zvezde nad Radničkim (79:78) u polufinalu fajnal-fora košarkaške ABA lige, tim sa Malog Kalemegdana obezbedio je učešće u Evroligi, a kapiten ove ekipe Igor Rakočević pretenduje i na titulu.

"Šta reći, posle skoro 15 godina igraćemo u Evroligi, moglo bi se reći da je ovo uspeh projekta Crvene zvezde jer je ostvaren osnovni cilj. Želimo da dođemo do još jednog trofeja posle Kupa. Pokazali smo karakter, nismo još osvojili titulu, hoćemo i to da podarimo navijačima. Hvala im jer su nas bodrili kad je bilo najteže", rekao je Rakočević.

On se osvrnuo na igru protivnika, i taktiku koju je spremio Miroslav Nikolić.

"Radnički sa Mutom uvek ima specijalne taktike, u meč su ušli možda i sa previše samopouzdanja. Uspeli smo da im se prilagodimo, i kad smo gubili sa 10 razlike, vraćali smo se, vratili smo se u formu koja nas je krasila pre nekoliko meseci. Ne volim samo što je cela sezona stala u 40 minuta. Mogli smo da izgubimo, ali što se tiče ostvarenja cilja, rasterećeni smo, ali i gladni još jednog trofeja, hoćemo to da osvojimo za dva dana", zaključio je Rakočević.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić naglasio je da svi zaslužuju čestitke za plasman u Evroligu.

"Meč je očekivano bio težak, psihološko stanje nije bilo na idealnom nivou. Od starta smo krenuli s taktičkim nadmudrivanjem i kvalitetnom odbranom i trojkama uspeli smo da se vratimo u meč. Imali smo dve sasvim dobre prilike da ranije rešimo utakmicu, ali smo pribegli lošim rešenjima i omogućili Radničkom da stekne prednost. Tu sam tek desetak dana, ovo je uspeh i mojih kolega prethodnika, Milivoja Lazića i Vlade Vukoičića", rekao je Radonjić.

"Okrećemo se duelu koji nas očekuje u finalu. Mislim da ćemo moći rasterećenije da igramo to finale", poručio je trener Crvene zvezde.

Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić rekao je da je njegova ekipa lošom igrom u završnici i brojnim greškama dozvolila Crvenoj zvezdi.

"Sve ste videli, toliko se razumete. Imali smo ih tokom cele utakmice. Promenili smo taktiku u odbrani, provocirali smo igrače da šutiraju. Većim delom utakmice je bilo u redu. Uspeli smo da uhvatimo priključak, smogli smo snage da izmenama napravimo preokret da se dobije jedna institucija. Računali smo da ćemo sa 80 poena dobiti utakmicu", rekao je Nikolić novinarima u Laktašima.

Nikolić je kazao da je da su njegovi igrači prerano počeli da se raduju, kao i da im je nedostajalo koncentracije u završnici utakmice.

"Koncentracija je u poslednja dva minuta pala, igrači su verovatno mislili da su već dobili utakmicu. Nisu primili informaciju za poslednji napad. Nismo pogodili penale ni otvoreni šut, samo meni daju koš sa pola terena u poslednjoj sekundi. Zvezda zbog naših promašaja igra Evroligu", kazao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track