Najnovije vesti

SLOBODAN ULAZ U SLOVENIJU UZ SPUTNJIK V I DŽONSON I DŽONSON: Popuštaju se mere, Portugal i Britanija skinuti sa crvene liste
Foto: EPA/ANTONIO BAT

nije obavezan karantin za vakcinisane

SLOBODAN ULAZ U SLOVENIJU UZ SPUTNJIK V I DŽONSON I DŽONSON: Popuštaju se mere, Portugal i Britanija skinuti sa crvene liste

Region

Slovenačka vlada je napravila nekoliko izmena po pitanju restriktivnih mera na granicama, uključujući da dozvoli ulazak na njenu teritoriju bez karantina osobama koje su primile vakcine Sputnjik V i Džonson i Džonson, pod uslovom da su primili prvu dozu pre najmanje 21 dan.

Ulazak bez karantina ili besplatan test je već moguć za one koji pokažu dokument da su vakcinisani Fajzerom, Modernom ili AstraZenekom.

Na sednici održanoj u sredu, vlada je takođe odlučila da se vreme tranzita kroz Sloveniju poveća sa šest na 12 sati i dodala na listu poslova zbog kojih ljudi mogu da uđu hitno bez karantina ili da se besplatno testiraju na ulasku.

Đaci stariji od 15 godina koji svaki dan prelaze granicu i osobe koje ih vode u školu više neće morati da se testiraju na nedeljnom nivou, ukoliko se odmah vrate u Sloveniju nakon što ostave đake u inostranstvu.

Bez karantina ili sa negativnim PCR testom u prethodna 72 sata mogu da uđu osobe iz Evropske unije, ukoliko rade kao pazitelji ili kućni pomoćnici osobama kojima je potrebna pomoć, ili da rade na održavanju privatne imovine koju poseduju, iznajmljuju ili koriste.

Sa crvene liste su skinuti Portugalija i Velika Britanija, dok je bilo promena za određene administrativne jedinice Danske, Finske, Francuske, Italije, Norveške i Španije.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...